Actualitate, Sanatate

Birocraţia loveşte din nou. De data aceasta „victimele” sunt viitorii doctori

Peste 700 de doctori care au terminat recent rezidenţiatul nu se pot angaja, din cauză că Ministerul întârzie eliberarea unor documente necesare obţinerii certificatelor de liberă practică. Fără această patalama, niciun cabinet sau spital aflat în contract cu asigurările nu le poate oferi de muncă.

Deşi principalul obiectiv invocat de miniştrii care s-au perindat la Sănătate a fost păstrarea medicilor în ţară, acţiunile lor dovedesc contrariul. Peste 700 de medici care au finalizat programul de rezidenţiat anul acesta riscă să rămână pe drumuri din cauza birocraţiei. Deşi au susţinut examenul de specialitate în martie, Ministerul Sănătăţii întârzie să le semneze ordinele necesare obţinerii certificatelor de liberă practică.

Fără aceste documente, medicii nu pot profesa în niciun cabinet sau unitate spitalicească aflată în contract cu Casa de asigurări.

Până anul trecut, medicii primeau certificate de liberă practică de la Colegiul Medicilor încă din timpul rezidenţiatului. Odată cu schimbarea legii, primesc atestarea numai pe baza ordinului de confirmare a specialităţii semnat de însuşi ministrul Sănătăţii.

 

Sursa: evz.ro

Distribuie Acum

Comentarii

Comentarii

11 iunie 2014

About Author

Cititorul


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scrie-ne pe Messenger
Loading...