Actualitate

Bilanţul percheziţiilor de ieri: animale fără microcip şi documente de identificare semnate în alb

calÎn urma celor 16 percheziţii organizate în cursul zilei de ieri de către poliţiştii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba, au fost găsiţi mai mulţi cai precum şi documente despre care există date şi indicii temeinice că au fost sau urmau a fi folosite în activitatea infracțională a persoanelor cercetate pentru furturi de animale. În reţeaua infracţională par să fi fost implicaţi şi medici veterinari.

În 6 din cele 16 locaţii percheziționate, au fost găsiţi, în total, 60 de cai, din care 26 sunt fără microcip de identificare, precum şi 39 de paşapoarte ale unor animale care nu au fost identificate la locaţiile percheziționate. Poliţiştii au găsit  şi 20 de fişe de identificare ale animalelor, în alb, prezentând semnătura şi parafa unor medici veterinari.

Cu ocazia percheziţiei efectuate la un cabinet veterinar din municipiul Timişoara, au fost găsite 35 de crotalii pentru vaci şi 10 microcipuri pentru cai, nepredate posesorilor de drept. Toate documentele au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor.

Animalele găsite vor fi verificate, pentru stabilirea provenienţei şi a proprietarilor de drept.

Până la această oră, la Sediul Poliţiei Municipiului Alba Iulia au fost conduse pentru audieri şi dispunerea măsurilor legale 8 dintre persoanele suspectate de comiterea infracțiunilor de furt calificat, complicitate la furt calificat şi tăinuire, fapte comise pe raza mai multor judeţe.

Cercetările sunt continuate în vederea stabilirii întregii activităţi infracționale a persoanelor implicate în comiterea de furturi de animale precum şi pentru identificarea eventualilor complici şi recuperarea prejudiciilor cauzate prin aceste infracţiuni.

Reamintim faptul că în cursul zilei de ieri, 20.02.2014, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Alba,  cu sprijinul poliţiştilor din Sibiu, Timiş, Braşov şi Argeş, au efectuat simultan 16 percheziţii la domiciliile sau locaţiile unor persoane din Alba (1), Sibiu (6), Timiş (7), Braşov şi Argeş (câte una), care sunt bănuite de comiterea infracțiunilor de furt calificat, complicitate la furt calificat şi tăinuire, într-un dosar aflat în lucru la Poliţia Municipiului Alba Iulia, privind 5 furturi de animale, comise în perioada martie 2013 – ianuarie 2014.

Distribuie Acum

Comentarii

Comentarii

21 februarie 2014

About Author

Cititorul


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scrie-ne pe Messenger
Loading...