Actualitate, Cultura

Biblioteca Liviu Rebreanu Aiud: Gânduri închinate mamei-portretul mamei în literatura română

În data de 4 martie, 2015, Biblioteca Municipală „Liviu Rebreanu” Aiud, în parteneriat cu Școala Gimnazială „Axente Sever” Aiud a organizat evenimentul „Gânduri închinate mamei – portretul mamei în literatura română”.
A fost un moment emoționant, în care elevii selecționați din partea Școlii Gimnaziale „Axente Sever”, coordonați de prof. Ilea Melita, prof. Iepure Iulia și bibliotecar Horvath Kinga, au adus un omagiu mamei, prin cântec, recitări sau expuneri proprii.
Programul a fost început de grupul vocal, format din 6 eleve din clasa a VII-a C, de la Casa de Copii „Sfântul Prooroc Ilie Tesviteanul, care au cântat și încântat cu melodia „Să știi măicuța mea…”, urmate de prezentarea referatului : „Chipul mamei în opere literare” de eleva Moldovan Bianca, clasa a VII-a A. Eleva Oltean Diana din clasa a V-a A a recitat poezia „Am o mamă minunată” , după care a urmat o compunere sensibilă despre Mama, a elevului Oltean Alexandru din clasa a VI-a A. Poezia „Dorul mamei” de Vasile Alecsandri, a fost recitată de eleva Fleșer Antonia, clasa a VI-a A, iar eleva Popa Teodora, înzestrată cu o voce minunată, a cântat melodia „Pentru tine, mama mea”. Programul a continuat cu poezia „Mama” de George Coșbuc, recitată de elevul Bogdan Claudiu din clasa a VII-a A, iar la final, cele 6 eleve care au început această frumoasă evocare a chipului Mamei, au cântat melodia: „De-ar știi, o mamă…”
Toți elevii au fost răsplătiți cu aplauze, iar din partea Bibliotecii Municipale „Liviu Rebreanu” au primit diplome, cărți și dulciuri. Cu mari emoții, elevii prezenți au dăruit fiecărei bibliotecare câte o mică amintire, iar din partea Primarului municipiului Aiud, domnul Mihai Horațiu Josan, domnișoarele, doamnele profesoare și bibliotecarele, au primit flori.
Mulțumim frumos pentru acest moment de sărbătoare și dorim și noi tuturor doamnelor profesoare și mamelor acestor minunați copii: LA MULȚI ANI!
Sunteți așteptați la Biblioteca Municipală „Liviu Rebreanu” să admirați expoziția tematică: „8 Martie – Ziua Internațională a Femeii”.

Distribuie Acum

Comentarii

Comentarii

6 martie 2015

About Author

Ziarul Apulum


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scrie-ne pe Messenger
Loading...