Cultura, Evenimente, Stiri

Biblioteca Județeană ,,Lucian Blaga” Alba găzduiește lansarea cărților istoricului Mihai Octavian Groza

Două cărți cu subiect istoric vor fi lansate miercuri 13 martie 2019, începând cu ora 17:00, la sala de lectură a Bibliotecii Județene ,,Lucian Blaga” Alba situată în Alba Iulia pe str. Trandafirilor, nr. 22.

”Sebeșul și Marea Unire: Memorii, acte și documente” și Marele Război în memorialistica românilor din Sebeș” sunt titlurile celor două cărți cu conținut istoric ce vor fi prezentate publicului albaiulian cu acest prilej. Ambele volume sunt semnate de istoricul Mihai Octavian Groza, doctorand la Universitatea ,,Babeș Bolyai” din Cluj Napoca. Volumele vor fi prezentate de Nicolae Dumbrăvescu doctorand la Universitatea ,,1 Decembrie 1918” din Alba Iulia și de doctor în istorie Tudor Roșu de la Muzeul Național al Unirii din Alba Iulia.

Lansarea de carte se va încheia cu un dialog pe teme de istorie, între autor, specialiștii prezenți și public și cu o sesiune de autografe pentru cei ce doresc să achiziționeze cele două volume. Evenimentul va fi însoțit de o expoziție tematică de carte ce va cuprinde câteva dintre cele mai importante lucrări de istorie și arheologie aflate în colecțiile Bibliotecii Județene ,,Lucian Blaga” Alba.

Evenimentul este organizat de Consiliul Județean Alba și Biblioteca Județeană ,,Lucian Blaga” Alba în parteneriat cu Centrul Cultural ,,Lucian Blaga” Sebeș și cu Despărțământul ASTRA ,,Vasile Moga” din Sebeș.

Proiectul 4.9 Lansări de carte face parte din programul de activități al Bibliotecii Județene ,,Lucian Blaga” Alba pentru anul 2019 și are ca scop atât aducerea în atenția publică a autorilor contemporani și a noilor apariții editoriale cât și promovarea bibliotecii, a colecțiilor bibliotecii și a serviciilor de bibliotecă.

Distribuie Acum

Comentarii

Comentarii

11 martie 2019

About Author

Redactiealba


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scrie-ne pe Messenger
Loading...