Politica

Beniamin Todosiu, deputat USR PLUS: Fac un apel public către toți decidenții politici din județul nostru pentru a participa activ la campania de vaccinare

usrusr

COMUNICAT DE PRESĂ

Am dus o luptă inegală cu un virus nou și despre care știam foarte puține lucruri, dar în acest moment avem soluția de a scăpa de coronavirus. Vaccinarea reprezintă soluția și calea spre revenire la situația de dinaintea pandemiei, iar pentru a reuși acest lucru avem nevoie ca cetățenii să se vaccineze.

Guvernul României face demersurile necesare pentru a asigura infrastructura și dozele de vaccin de care au nevoie cetățenii, iar decidenții politici trebuie să lase la o parte rivalitățile politice și să se implice activ pentru a informa cetățenii despre campania de vaccinare.

În România, cazurile de infectări cu coronavirus sunt într-un trend descendent, iar acest lucru a condus spre scăderea deceselor cauzate de virus și totodată spre diminuarea numărului de pacienţi internați la ATI. În județul Alba avem motive să ne bucurăm, pentru că Muncipiul Alba Iulia se află în topul național al cetățenilor vaccinați cu cel puțin o doză, 44% dintre albaiulieni fiind până acum imunizați.

Acest ritm de vaccinare trebuie să continue pentru a putea să ne bucurăm de eliminarea restricțiilor și pentru ca oamenii să facă față luptei cu acest virus. Doresc să subliniez faptul că principalul avantaj al acestui vaccin este prevenirea formelor grave ale coronavirusului.

În campania de informare pe care am inițiat-o alături de colegii mei, am fost în mai multe zone din județ și, din păcate, autoritățile locale, încă sunt deficitare în diseminarea informațiilor privind centrele de vaccinare existente. Foarte mulți cetățeni pe care i-am întâlnit nu știau că se pot vaccina fără programare și nici unde sunt situate centrele de vaccinare din localitate.

Fac apel către toate autoritățile locale să se folosească de instrumentele pe care le au la dispoziție pentru informarea corectă a cetățenilor şi să se organizeze, astfel încât acestora să le fie aduse la cunoştinţă toate informaţiile referitoare la centrele de vaccinare şi modul în care se pot vaccina. De asemenea, rog și ceilalți parlamentari de Alba să se implice activ în campania de informare privind vaccinarea. Timpul disputelor politice a trecut, iar lupta noastră pentru revenirea la normalitate trebuie să ne unească pentru îndeplinirea obiectivului de a învinge pandemia. Majoritatea cetățenilor doresc să se vaccineze, însă lipsa de informații corecte duce, de multe ori, la crearea unor false idei despre vaccinurile existente și crește reticența cetățenilor de a se vaccina.

Împreună, cu responsabilitate, putem să ducem această luptă.

The post Beniamin Todosiu, deputat USR PLUS: Fac un apel public către toți decidenții politici din județul nostru pentru a participa activ la campania de vaccinare appeared first on albapesurse.

Distribuie Acum

Comentarii

Comentarii

20 mai 2021

About Author


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scrie-ne pe Messenger
Loading...