Actualitate, Social, Stiri

Beneficiarii privați ai PNDR vor avea diminuate penalitățile pentru întârzieri de la 2 la 0,5% din valoarea sprijinului financiar

APDRPProgramul Național de Dezvoltare Rurală pentru România, atât cel din perioada 2007 – 2013, cât și cel puțin începutul celui din intervalul 2014 – 2020 au fost și vor fi marcate de criza economică care încă își face simțită prezența și în această perioadă .

În mod cert, Guvernul României a stabilit în programul de guvernare ca prioritate strategică absorbția fondurilor europene pentru perioada 2014 – 2020. Ca urmare a acestui obiectiv major și pentru a nu mai provoca greutăți financiare beneficiarilor de fonduri europene care se confruntă, așa cum bine se cunoaște, cu probleme grave financiare sau bancare, Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale a emis Ordinul nr. 72 din15 iaunuarie 2014. Acesta prevede diminuarea penalităților contractuale de la 2 la 0,5% din valoarea sprijinului financiar pentru beneficiarii privați ai PNDR care solicită prelungirea termenelor de implementare ale proiectelor.

Acest lucru va avea un efect pozitiv asupra activității beneficiarilor noștri și, astfel, se vor salva multe proiecte de investiții aflate în derulare.

Această decizie vine să completeze o altă măsură justă și necesară care a fost luată în luna iunie 2013 și prin care beneficiarilor publici ai PNDR le-a fost diminuat cuantumul penalităților de la 2 la 0,1% din valoarea sprijinului financiar.

Și în viitorul Program 2014 – 2020 suntem hotărâți să îmbunătățim și să simplificăm, atât cât se poate de mult și cât ne va permite legislația națională și europeană, activitatea de implementare a fondurilor europene, să susținem efectiv beneficiarii și nu în ultimul rând, să oferim soluții benefice pentru absorbția în condiții optime a fondurilor europene,” a declarat Nicolae POPA, director general adjunct al APDRP.

Distribuie Acum

Comentarii

Comentarii

20 ianuarie 2014

About Author

Cititorul


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Despre Noi

Platforma Media Alba,
arie de acoperire tot județul Alba .
Platforma cuprinde:

Radio Hit FM Alba Regional
Radio Hit Fm din Apuseni
Revista Alba100%
Ziarul Sebesanul
Ziarul De Aiud
Ziarul Blajeanul
Ziarul Cugireanul
Ziarul Motilor
PMAB

12 pagini de social media.
Informațile live, sunt destinate celor 340.000 de locuitori ai județului Alba, pentru a fi auzite, văzute sau citite.

Site-uri Partenere
Comentarii recente
Scrie-ne pe Messenger
Loading...