Cultura, Stiri

BebeBiblioteca – Atelier parenting cu tema ”Recompensa și pedeapsa. Cât oferim copiilor din fiecare?”

Biblioteca Județeană „Lucian Blaga” Alba vă invită marți, 28 ianuarie 2020, începând cu ora 17,00, la Sala de Lectură, la prima întâlnire din acest an din cadrul atelierului de parenting BebeBiblioteca, coordonat de psihologul Adina Drimbe.

Inițiat în 2019, proiectul BebeBiblioteca s-a dovedit a fi unul de mare succes în rândul publicului, temele propuse în cadrul întâlnirilor lunare având ca scop promovarea literaturii de specialitate regăsită în colecțiile bibliotecii și oferirea de suport părinților sau viitorilor părinți, în demersul creșterii și educației celor mici.

Tema stabilită pentru luna ianuarie este una cât se poate de provocatoare – „ Recompensa și pedeapsa. Cât oferim copiilor din fiecare?”. În cadrul atelierului, participanților li se oferă recomandări de lectură, liste bibliografice tematice, carte de specialitate pentru împrumut, precum și informații specializate și sfaturi practice privind dezvoltarea corectă și armonioasă a copilului. De asemenea, cei prezenți pot identifica motivele care cauzează comportamentele inadecvate, dar și cele mai bune abordări pentru soluționarea lor, se pot familiariza cu tehnicile și instrumentele utile pentru a obține cooperarea copiilor și pentru a clădi o relație bazată pe empatie și respect între părinte și copil.

Astfel, într-un spațiu al lecturii publicul are ocazia să discute şi să dezbată pe marginea unor cărţi aflate în colecţiile bibliotecii, propuse pentru această temă, dintre care amintim: Ajută-ţi copilul să devină independent de G. Hines și A. Baverstock, De ce nu ascultă copiii de M. Kiel-Hinrichsen, Cum să creşti un copil sigur de sine: parentajul bazat pe Cercul Siguranţei de K. Hoffman, G. Cooper și B. Powell.

Proiectul este organizat de Consiliul Județean Alba și Biblioteca Județeană „Lucian Blaga” Alba și face parte din Programul – 1. USERS/ 1.14 BebeBiblioteca /Proiect de management 2017-2020.

Distribuie Acum

Comentarii

Comentarii

28 ianuarie 2020

About Author

Redactiealba


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scrie-ne pe Messenger
Loading...