Actualitate, Stirea Zilei

Bateria de tunuri de la Trei Poduri a mai dat 13 proiectile

Încă 13 proiectile de infanterie de calibru 76 mm au fost gasite în zona Trei Poduri, in apropiere de DN 1, în timpul lucrărilor efectuate în zona vechiului pod rutier. Tot acolo au fost găsite peste 200 de proiectile de același tip, în urmă cu mai bine de 15 ani, când a fost construit noul pod rutier de pe DN 1. Proiectilele au fost fabricate în perioada 1915-1917, de către uzinele AEG din Germania, și trebuiau folosite de către bateria de tunuri care a apărat podul rutier în timpul Primului Război Mondial.

Conform unui comunicat al ISU Alba,echipa pirotehnică din cadrul Detaşamentului de pompieri Alba Iulia s-a deplasat ieri pe raza mun. Alba Iulia în zona numită Trei Poduri, la podul rutier dezafectat, pentru asanarea unui teren de muniţie rămasă neexplodată, pe o suprafață aproximativ 15 mp. Au fost ridicate 13 proiectile explozive cal. 76 mm. Pe timpul nopții, zona asanată de muniție neexplodată a fost păzită de un echipaj de jandarmi. Astăzi, echipa pirotehnică va interveni în aceeași zonă, pentru asanarea terenului. Muniţia a fost ridicată şi transportată în condiţii de siguranţă la depozitul special amenajat al inspectoratului, în vederea distrugerii ulterioare.

În același comunicat specialiștii de la ISU artrag atenția populației asupra câtorva norme minime de respectat în cazul în care sunt găsite piese de muniție neexplodată.

Se interzice atingerea muniţiilor cu mâna sau cu alte obiecte;

  • Se interzice lovirea sau mişcarea muniţiilor descoperite în pămînt sau la suprafaţă;

  • Se interzice introducerea în foc a muniţiilor descoperite;

  • Se interzice demontarea focoaselor sau a altor părţi componente şi secţionarea acestora;

  • Se interzice jocul cu diferite muniţii neexplodate;

  • Se interzice ridicarea, transportul şi folosirea muniţiilor pentru diferite activităţi sau ornamente;

  • Cetăţenii care au descoperit sau au cunoştinţă despre existenţa muniţiilor neexplodate să sune la numărul unic de urgenţă 112.

Distribuie Acum

Comentarii

Comentarii

15 ianuarie 2016

About Author

Cititorul


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scrie-ne pe Messenger
Loading...