Actualitate, Sport

BASCHETUL din Alba Iulia are viitor

Echipa de baschet fete a Liceului cu Program Sportiv din Alba Iulia calificată la Turneul final al Olimpiadei Naționale a Sportului Școlar. Performanța a fost atinsă în urma câștigării fazei zonale a competiției între unități de învățământ, care s-a desfășurat timp de două zile la Alba Iulia și care le-a avut ca participante alături de echipa locală pe LPS Arad, LPS Banatul Timișoara și LPS Deva. În finala competiției echipa antrenată de George Lăncrănjan și Nicușor Marcu (care în semifinale a depășit pe LPS Deva) a trecut fără mari emoții de omoloaga din Arad, una din rivalele din ultimii ani și s-a calificat în ultima etapă. Scorul final a fost 84-62 (22-13, 16-16, 24-15, 17-13) pentru gazde, care nu au întâmpinat mari probleme aproape niciun moment.

Punctele selecționatei albaiuliene au fost reușite de: Gherman – 12 puncte, Petrifălean și Fleșer – câte 11 puncte, Boțan – 10 puncte, Ciurpan – 9 puncte, Burlacu – 8 puncte, Țetcu – 7 puncte, Beldian – 6 puncte, Bârsan și Șulumete – câte 5 puncte.

În acest sezon lotul LPS Alba Iulia la această competiție este compus din: Mihaela Gherman, Andreea Beldian, Iuliana Petrifălean, Alice Bârsan, Ana Maria Ciurpan (sportive antrenate de George Lăncrănjan), Andreea Fleșer, Karina Șulumete, Ionela Țetcu, Bianca Burlacu și Alexandra Boțan (jucătoare de la selecționata U16 a liceului, pregătite de Nicușor Marcu).

Faza finală a Olimpiadei Naționale a Sportului Școlar va avea loc în prima decadă a lunii mai la Botoșani.

Declarație George Lăncrănjan, antrenor LPS Alba Iulia: „A fost un turneu reușit, ne bucurăm că ne-am calificat în faza finală, însă mai avem multe de pus la punct pentru a juca la nivelul dorit acolo. Avem un lot în care sunt practic comasate două echipe și trebuie să ne punem tactic la punct, dar o să ne pregătim pentru turneul final. Nu ne va fi însă foarte greu, deoarece atât eu, cât și colegul Nicușor Marcu avem aceeași filosofie despre baschet și trebuie doar să ne punem de comun acord asupra aspectelor tactice și de așezare în teren. Mergem la turneul final pentru a câștiga.”

Distribuie Acum

Comentarii

Comentarii

20 martie 2015

About Author

Cititorul


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Despre Noi

Platforma Media Alba,
arie de acoperire tot județul Alba .
Platforma cuprinde:

Radio Hit FM Alba Regional
Radio Hit Fm din Apuseni
Revista Alba100%
Ziarul Sebesanul
Ziarul De Aiud
Ziarul Blajeanul
Ziarul Cugireanul
Ziarul Motilor
PMAB

12 pagini de social media.
Informațile live, sunt destinate celor 340.000 de locuitori ai județului Alba, pentru a fi auzite, văzute sau citite.

Site-uri Partenere
Scrie-ne pe Messenger
Loading...