Sport

BASCHET: CSU Alba Iulia întâlneşte pe Phoenix Galaţi în prima etapă a campionatului

Debut incomod de campionat pentru CSU Alba Iulia. Echipa antrenată de Miroslav Popov întâlnește sâmbătă, 27 septembrie 2013, cu începere de la ora 18:00, pe propriul teren, pe Phoenix Galați, într-o partidă care contează pentru prima etapă din Liga Națională de baschet feminin. Meciul de anunță unul incomod pentru universitare, având în vedere că întâlnesc un adversar care a produs câteva surprize sezonul precedent, ca nou-promovată, și care s-a întărit considerabil în această vară, atât cu sportive străine, cât și cu românce de valoare. Cu toate acestea, CSU pornește ca favorită în meci, având în vedere că joacă în fața propriilor suporteri, pentru că are o mai mare experiență în Liga Națională, dar și avantaj în meciurile directe, în care s-a impus de fiecare dată.
Așadar, în întâlnirile directe, avantajul este clar de partea trupei universitare, care conduce cu scorul de 4-0, toate disputele având loc în sezonul precedent, două în primul tur al Cupei României, respctiv celelalte două în manșele tur-retur din campionat.
În ceea ce privește debutul de sezon, parcursul celor două formații a fost puțin diferit, dar a culminat pentru ambele cu o calificare în sferturile de finală ale Cupei României. Astfel, CSU a trecut de primul tur al competiției, fără niciun fel de probleme, după confruntările cu Nova Vita Tg. Mureș, pe care le-au câștigat clar, cu scorul general de 201-100 și urmează să întâlnească în sferturi pe CSM Satu Mare. De cealaltă parte, lucrurile au fost mai complicate pentru gălățence, care au pierdut calificarea în meciurile directe cu BCM Timișoara, însă au acces mai departe în Cupă din postura de ”cel mai bun pierzător”. Problemele au pornit pentru Phoenix în partida tur, când antrenorul grec al moldovencelor nu a putut utiliza trei dintre titulare, sportive din Statele Unite ale Americii, cărora nu le-a sosit la timp ”cartea verde”. Din această cauză, echipa gălățeană a pierdut prima manșă de pe propriul teren 55-67 și avea o misiune extrem de grea în partida retur, când trebuia să întoarcă soarta calificării. Ei bine, trupa din Galați, cu lotul întregit, a reușit victoria în Banat, dar doar la o diferență de 8 puncte, 66-58, iar timișorencele au trecut mai departe. Din fericire pentru Phoenix, echipa trece în sferturi, de pe ultima poziție calificantă, profitând de locul destinat formației pierzătoare la cea mai mică diferență la scorul general. În sferturi, gălățencele o vor înfrunta pe ICIM Arad.
În pauza competițională, ambele formații au suferit importante modificări de efectiv. Astfel, la CSU au sosit nu mai puțin de 8 jucătoare noi, dintre care 5 straniere (americancele Valencia McFarland, Jessica Kuster și L’Oreal Price, canadianca Wumi Agumbiade și bosniaca Milica Deura), respectiv 3 baschetbaliste autohtone (Elisabeth Pavel, Marta Fodor și Dora Ardelean), din lotul de sezonul trecut regăsindu-se și anul acesta Larisa Toma, Alexandra Uiuiu, Mihaela Gherman și Andreea Beldian. Banca tehnică este formată în continuare din Miroslav Popov, antrenor principal și George Lăncrănjan, antrenor secund, ajutați de directorul sportiv Nicușor Marcu. De cealaltă parte, în tabăra Phoenix-ului se regăsesc 6 sportive noi, dintre care patru din Statele Unite ale Americii, și două românce (Gabriela Cursaru și Gabriela Nicula). În lotul condus de pe bancă de antrenorul grec Theodosios „Sakis” Paralikas se mai regăsesc însă și autohtonele cu experiență în Liga Națională, Romina Filip, Beatrice Alaiba și Andra Ionescu, prezente și sezonul trecut la Galați.

Distribuie Acum

Comentarii

Comentarii

26 septembrie 2014

About Author

Ziarul Apulum


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scrie-ne pe Messenger
Loading...