Actualitate, Sport, Stirea Zilei

BASCHET: CSU ALBA IULIA în semifinalele campionatului

Nouă victorie în playoff și calificare în semifinalele campionatului pentru CSU Alba Iulia. Echipa universitară a învins duminică seară, scor 60-59 (12-16, 13-10, 14-22, 21-11), în deplasare pe CSBT Alexandria, în urma unei partide care a contat pentru meciul doi din primul tur al playoff-ului Ligii Naționale de baschet feminin. În urma acestui succes CSU duce scorul confruntării la 2-0 și se califică în faza semifinală, fără a mai fi nevoită să dispute o a treia dispută cu teleormănencele.

Partida de la Alexandria a fost una extrem de echilibrată, cu gazdele mai mult la conducerea jocului, însă cu trupa lui Popov mai pragmatică pe final. Meciul a debutat mai bine pentru CSBT care a trecut rapid la conducere pe tabelă, având aproape în permanență în primul sfert un avans de 4-5 puncte, reușind să termine prima parte în avantaj de două posesii. Nu s-au schimbat multe nici în cea de-a doua pătrime, în care însă universitarele au reușit să recupereze din dezavantaj, iar la pauza mare s-a intrat cu scorul de 26-25 pentru gazde. Mai montate de la cabine au ieșit tot sportivele din județul Teleorman, care au încercat să se desprindă dicisiv, trecând în față cu 7, 8 și chiar 9 puncte, iar înaintea ultimului sfert păreau că duc seria în meciul 3. Nu a fost însă așa, iar baschetbalistele din Alba Iulia au început o cursă de urmărire, care s-a concretizat în urma unui final dramatic cu victoria, obținută datorită unui coș în ultimele secunde pe o pătrundere a americancei Valencia McFarland.

În urma acestui succes CSU trece în următoarea fază a competiției, cea semifinală, unde o va avea ca adversară pe rivala Sepsi Sf. Gheorghe, cea din urmă având avantajul disputării unei partide în plus pe propriul teren, datorită clasării mai bune în clasamentul final al sezonului regulat. Seria de jocuri cu echipa din județul Covasna va debuta pe 30 martie la Sf. Gheorghe.

Statistică CSU Alba Iulia: Jessica Kuster – 14 puncte, 9 recuperări și 6 pase decisive, Elisabeth Pavel – 13 puncte, 7 recuperări și o pasă decisivă, Wumi Agunbiade – 10 puncte și 14 recuperări, Valencia McFarland – 6 puncte, 7 recuperări și 5 pase decisive, Larisa Toma – 6 puncte, 4 recuperări și o pasă decisivă, L’Oreal Price – 6 puncte, 2 recuperări și o pasă decisivă și Milica Deura – 5 puncte, 3 recuperări și o pasă decisivă.

Declarație Miroslav Popov, antrenor CSU Alba Iulia: Meciul a fost strâns mereu, cu un mic avantaj de partea adversarelor noastre până pe final. Am făcut un joc bun, dar am avut câteva greșeli cu care le-am permis celor din Alexandria să conducă pe tabelă, însă am făcut un ultim sfert excelent. Am decis să schimbăm apărarea și să le punem reale probleme gazdelor și am revenit bine în partidă, iar cu o prestație foarte bună în atac avută de Elisabeth Pavel și Valencia McFarland și un joc defensiv colectiv am reușit să câștigăm. Îmi felicit sportivele pentru dăruirea de care au dat dovadă astăzi în teren. Mă bucur că am reușit să încheiem în doar 2 partide acest sfert de finală, deoarece avem mai mult timp de odihnă, dar și să pregătim corespunzător meciurile cu Sf. Gheorghe.

Distribuie Acum

Comentarii

Comentarii

23 martie 2015

About Author

Cititorul


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Scrie-ne pe Messenger
Loading...