Sport

BASCHET: CSU Alba Iulia a făcut scor cu Phoenix Galaţi

Debut de campionat cu victorie pentru CSU Alba Iulia. Echipa antrenată de Miroslav Popov a învins sâmbătă seară, scor 102-74 (29-19, 25-19, 20-19, 20-17), pe teren propriu, pe Phoenix Galați, într-o partidă care a contat pentru etapa I a Ligii Naționale de baschet feminin. Universitarele au jucat bine pe tot parcursul partidei și au câștigat în final fără probleme, după ce și-au adjudecat toate cele patru sferturi, debutând astfel cu dreptul în noul campionat.
Sportivele din Alba Iulia au început destul de greu partida, care a fost una strânsă în primele 5-6 minute, pentru ca apoi CSU să înceapă să pună puncte diferență pe tabelă. Astfel, după primul sfert, universitarele aveau avans de 10 puncte, iar la pauza mare s-a intrat cu scorul de 54-38. La revenirea de la vestiare, fetele lui Popov au intrat puțin relaxate, simțind victoria aproape, lucru care a făcut ca partida să fie echilibrată în ultimele două pătrimi, însă problema învingătorului nu s-a pus niciun moment. CSU câștigă astfel fără probleme și reușește performanța de a înscrie peste 100 de puncte pentru a doua partidă consecutivă, după returul de Cupă de la Tg. Mureș.
Pe lângă jocul foarte bun colectiv, de remarcat este faptul că două din sportivele de la CSU au avut reușite individuale de excepție, reușind câte un double-double. Astfel, Wumi Agunbiade a reușit cea de-a doua astfel de performanță consecutivă după partida precedentă din Cupa României de la Tg. Mures, cu 21 de puncte și 10 recuperări, cărora a adăugat și 4 pase decisive. De asemenea, americanca Valencia McFarland și-a trecut în palmares un double-double, cu 18 puncte și 10 pase decisive, reușind și să recupereze mingea de patru ori.
Următoarea dispută pentru trupa lui Miroslav Popov va avea loc sâmbăta viitoare, tot pe teren propriu, cu Olimpia Brașov.

Statistică CSU Alba Iulia: Wumi Agunbiade – 21 de puncte, 10 recuperări și 4 pase decisive, Jessica Kuster – 20 de puncte, 7 recuperări și 3 pase decisive, Valencia McFarland – 18 puncte, 4 recuperări și 10 pase decisive, Alexandra Uiuiu – 16 puncte, 4 recuperări și 4 pase decisive, L’Oreal Price – 12 puncte, 5 recuperări și 5 pase decisive, Milica Deura – 8 puncte, 3 recuperări și o pasă decisivă, Larisa Toma – 7 puncte, 6 recuperări și 4 pase decisive, Dora Ardelean – 3 recuperări și Marta Fodor – o recuperare.

Alexandra Uiuiu, extremă CSU Alba Iulia: „Am început destul de greoi partida, a durat puțin până ne-am intrat în ritm, dar apoi am reușit să ne facem jocul normal, unul bun cu care ne-am obișnuit și fanii. Mă bucur că am reușit victoria, am exersat lucruri noi atât în apărare, cât și în atac, care ne-au ieșit cum trebuie. Personal mă simt foarte bine în această perioadă, m-a ajutat mult individual faptul că am lucrat în această vară cu antrenorul secund, George Lăncrănjan, iar acum pot spune că joc cu mai multă încredere, alături de colegele mele, cu care sunt sigură că vom avea rezultate importante în acest sezon”.
Wumi Agunbiade, extremă-pivot CSU Alba Iulia: „Am jucat bine astăzi ca o echipă, am avut o tranziție bună a mingii în atac și am reușit o victorie fără mari emoții. Personal încep să mă simt tot mai în largul meu, cu fiecare antrenament și meci care trece, încerc să intru în forma normală, să fac ceea ce trebuie sub panou, să mă lupt, să recuperez, să marchez. Mă simt foarte bine alături de colegele mele, suntem foarte unite în teren și în afara acestuia și suntem pregătite pentru obținerea de mari performanțe.”
Miroslav Popov, antrenor CSU Alba Iulia: „Ne-am aflat la conducerea partidei de la un capăt la celălalt, dar avem în continuare suișuri și coborâșuri la calitatea jocului. Am avut însă destule momente bune, iar jocul în mare m-a mulțumit, mai ales având în vedere faptul că este primul meci de campionat, iar jucătoarele au jucat puțin temător și pentru că nu au știut mare lucru despre adversare. Am întâlnit însă o echipă care a marcat bine de la 3 puncte, în special după ce am reușit să anihilăm jocul pivotului foarte puternic. Este o victorie importantă, care ne dă speranțe că vom avea un sezon bun.”

Distribuie Acum

Comentarii

Comentarii

28 septembrie 2014

About Author

Ziarul Apulum


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scrie-ne pe Messenger
Loading...