Actualitate, Comunicate

Bărbat din Alba Iulia, înșelat prin metoda ”Premiul”

Un bărbat în vrstă de 38 de ani din Slimnic, judeţul Sibiu, în prezent deţinut la Penitenciarul Brăila, este cercetat pentru înşelăciune prin metoda „Premiul”, un albaiulian. Fapta s-a petrecut în 2013, iar bărbatul de 58 de ani din Alba Iulia i-a transferat peste o mie de lei. Poliţiştii reamintesc cetăţenilor să manifeste prudenţă în astfel de cazuri.

Potrivit IPJ Alba, poliţiştii de investigaţii criminale din Alba Iulia au identificat persoana bănuită de comiterea unei fapte de înşelăciune, prin metoda „premiului”, a cărui victimă a fost un bărbat în vârstă de 58 de ani, din Alba Iulia.

P.C., de 38 de ani, din Slimnic, judeţul Sibiu, în zilele de 23 şi 25 februarie 2013, a transmis un SMS victimei, prin care-l anunţa că este câştigătorul unui premiu în valoare de 10.000 de euro precum şi a unui laptop.

Victima l-a contactat telefonic pe expeditorul mesajului, care i-a spus că este reprezentantul unei cunoscute societăţi comerciale, condiţionând intrarea în posesia „premiului” de plata unor comisioane.

Astfel, victima a fost convinsă să expedieze, printr-un serviciu de transfer rapid, sumele de 630 lei, în data de 23 februarie 2013 respectiv 530 lei, în data de 25 februarie 2013. Ulterior, victima a realizat că a fost înşelată şi s-a adresat poliţiei.

Faţă de P.C., cunoscut cu antecedente penale şi, în prezent, încarcerat într-un penitenciar, cercetările sunt continuate sub aspectul comiterii infracțiunii de înşelăciune precum şi în vederea stabilirii întregii sale activităţi infracționale.

Pentru a nu deveni victimele unor astfel de fapte, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Alba revine cu recomandări adresate cetăţenilor:

fiţi sceptici atunci când sunteţi anunţaţi din senin, prin telefon, că aţi câştigat bunuri şi sume importante de bani;

Manifestaţi prudenţă atunci când un străin vă cere să-i daţi telefonic date cu caracter personal (nume, adresă, număr de cont) şi cu atât mai mult când vă cere să plătiţi diverse sume pentru a intra în posesia aşa-zisului premiu;

Adresaţi-vă de urgenţă celei mai apropiate unităţi de poliţie sau verificaţi amănunţit datele la firmele unde se presupune ca sunteţi câştigător, înainte de a spori contul escrocilor cu sume importante de bani.

Distribuie Acum

Comentarii

Comentarii

14 iulie 2015

About Author

Cititorul


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Despre Noi

Platforma Media Alba,
arie de acoperire tot județul Alba .
Platforma cuprinde:

Radio Hit FM Alba Regional
Radio Hit Fm din Apuseni
Revista Alba100%
Ziarul Sebesanul
Ziarul De Aiud
Ziarul Blajeanul
Ziarul Cugireanul
Ziarul Motilor
PMAB

12 pagini de social media.
Informațile live, sunt destinate celor 340.000 de locuitori ai județului Alba, pentru a fi auzite, văzute sau citite.

Site-uri Partenere
Comentarii recente
Scrie-ne pe Messenger
Loading...