Locale, Stiri Aiud

Bărbat din Aiud, cercetat penal pentru cămătărie

Marți, 16 octombrie, poliţiştii de investigaţii criminale din cadrul Poliţiei Municipiului Aiud, sprijiniţi de poliţiştii Serviciului pentru Acţiuni Speciale din IPJ Alba au efectuat o percheziţie la domiciliul unui bărbat de 49 de ani, din municipiul Aiud, în vederea obţinerii de probe în dosarul penal în care este cercetat sub aspectul săvârşirii infracţiunii de camătă, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 351 din Codul Penal.

Se pare că, în perioada 2010 – 2018 bărbatul ar fi împrumutat diverse sume de bani unor cetăţeni din zona Aiudului, percepând dobânzi lunare de 10 % din sumele împrumutate. Unii dintre beneficiarii împrumuturilor ar fi garantat restituirea sumelor de bani cu autoturismele persoanele, care ar fi fost lăsate în custodia bărbatului.

Din cercetări a rezultat că unele dintre aceste împrumuturi erau deghizate în contracte de vânzare – cumpărare privind imobile sau autoturisme.

Cu ocazia percheziţiei, poliţiştii au ridicat 46.266 lei, 3.825 Euro, 50 de lire sterline şi 229,9 grame de bijuterii din aur, despre care există suspiciunea că provin din camătă.

În plus, poliţiştii au identificat certificate de depozit bancar în valoare de 319.925 lei, contracte de vânzare – cumpărare a unor imobile şi un caiet cu însemnări referitoare la sume de bani, care au fost de asemenea indisponibilizate, pentru cercetări.

În curtea locuinţei bărbatului au fost identificate 28 de autoturisme, înmatriculate în ţară şi în străinătate, care au fost indisponibilizate şi a căror documente au fost ridicate, de asemenea, în vederea continuării cercetărilor.

Cercetările se derulează sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Aiud, în vederea stabilirii întregii activităţi infracţionale a bărbatului, identificarea eventualilor săi complici dar şi pentru identificarea tuturor victimelor sale.

Distribuie Acum

Comentarii

Comentarii

17 octombrie 2018

About Author

Redactiealba


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scrie-ne pe Messenger
Loading...