Anunturi Publice

Azi începe Evaluarea Naţională!!!

Marți, 14 iunie începe Evaluarea Naţională cu proba de Limba şi literatura română. Peste 155.000 de absolvenţi ai clasei a VIII-a s-au înscris pentru a susţine probele.

Accesul candidaţilor în unităţile de învăţământ/centre de examen este permis în intervalul orar 8:00 – 8:30. Candidaţii trebuie să aibă asupra lor un act de identitate valid şi instrumente de scris cu cerneală sau pastă albastră pentru redactarea lucrărilor scrise. 

Ministerul Educaţiei pune la dispoziţia celor interesaţi o linie TELVERDE – 0800801100 – pentru sesizarea eventualelor disfuncţionalităţi privind desfăşurarea Evaluării Naţionale. Numărul va fi disponibil pe durata probelor scrise (14 şi 16 iunie, între orele 8:00 – 16:00, respectiv vineri, 17 iunie, între orele 8:00 -14:00). 

Media generală obţinută în cadrul Evaluării Naţionale are o pondere de 80% în calculul mediei de admitere în clasa a IX-a. Absolvenţii clasei a VIII-a îşi vor putea continua studiile în învăţământul liceal sau profesional, fiind asigurate locuri pentru toţi elevii care au finalizat ciclul gimnazial. 

Rezultatele finale vor fi afişate joi, 30 iunie. 

The post Azi începe Evaluarea Naţională!!! appeared first on albapesurse.

Marți, 14 iunie începe Evaluarea Naţională cu proba de Limba şi literatura română. Peste 155.000 de absolvenţi ai clasei a VIII-a s-au înscris pentru a susţine probele. Accesul candidaţilor în unităţile de învăţământ/centre de examen…
The post Azi începe Evaluarea Naţională!!! appeared first on albapesurse.

Distribuie Acum

Comentarii

Comentarii

14 iunie 2022

About Author


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Despre Noi

Platforma Media Alba,
arie de acoperire tot județul Alba .
Platforma cuprinde:

Radio Hit FM Alba Regional
Radio Hit Fm din Apuseni
Revista Alba100%
Ziarul Sebesanul
Ziarul De Aiud
Ziarul Blajeanul
Ziarul Cugireanul
Ziarul Motilor
PMAB

12 pagini de social media.
Informațile live, sunt destinate celor 340.000 de locuitori ai județului Alba, pentru a fi auzite, văzute sau citite.

Site-uri Partenere
Comentarii recente
Scrie-ne pe Messenger
Loading...