Actualitate

Avram Iancu – Erou al Națiunii Române

Eroii sunt memoria vie a istoriei noastre. Trecutul nostru ca popor, punctat de faptele memorabile ale celor care au scris paginile de istorie ale țării noastre, nu trebuie uitat vreodată. Recunoștința față de înaintașii noștri este o datorie pe care o avem atâta vreme cât spunem că suntem români.
Unul din cei care a marcat istoria noastră, a românilor, mai ales aici în Ardeal este cel cunoscut drept ,,Crăișorul Munților”. Avram Iancu a rămas pentru totodeauna în conştiinţa românilor fiind considerat ca unul dintre cei mai importanţi eroi ai naţiunii noastre. Numele său este păstrat cu sfiinţenie, asemenea unei icoane dragi, de români, care l-au dat istoriei în momentele de mare cumpănă pentru naţiunea română atunci când aceasta era ameninţată cu pieirea. Numele său va rămâne, datorită faptelor sale extraordinare, încrustat pentru eternitate pe frontispiciul pantheonului marilor personalităţi istorice ale acestei ţări care au făcut posibilă dăinuirea în timp a naţiunii noastre. Numele său nu va fi uitat niciodată de români. Ceea ce s-a întâmplat ieri în Parlament, și anume votarea unui proiect de lege prin care Avram Iancu este declarat ,,Erou al natiuni române”. Am avut inițiativa de a lua cuvântul cu ocazia acestui moment important:

,,Doamnelor si domnilor deputati,

Nu am luat cuvîntul la dezbateri generale, vazînd ceea ce s-a spus de la aceasta tribună, deși cuvintele spuse de Avram Iancu ˂˂ No hai ˃˃ mă împingeau să o fac, dar am considerat că nu e bine. Dragi colegi ,,Patriotismul nu se striga; se afirmă” spunea Ioan Rațiu. Astăzi prin votul nostru ne–am afirmat patriotismul , îl cinstim pe cel care spunea că ,,Unicul dor al vieții mele este să-mi văd națiunea ferictă”. Acesta a fost Avram Iancu, un vizionar , un mare patriot, un mare iubitor de țară. Vă asigur că de la Zlatna la Bucium, de la Abrud, la Avram Iancu încă mai freamătă prin cetinile brazilor numele lui Avram Iancu , rădăcina neamului românesc, pe care nu o va putea smulge nimeni niciodată. Vă mulțumesc!”

Preşedinte PMP Alba, Deputat Clement Negruţ

Distribuie Acum

Comentarii

Comentarii

26 februarie 2015

About Author

Cititorul


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scrie-ne pe Messenger
Loading...