Actualitate, Stiri, Stiri Aiud, Stiri Apuseni, Stiri Blaj, Stiri Cugir, Stiri Ocna Mures, Stiri Sebes, Stiri teius, Vremea

Avertizări COD GALBEN și COD PORTOCALIU emise de ANM pentru mai multe județe ale țării, inclusiv județul Alba

Vineri, 31 mai, în jurul orei 11, Administrația Națională de Meteorologie a emis o avertizare COD PORTOCALIU valabilă între 31 mai, ora 15 și 1 iunie ora 10 pentru cea mai mare parte a Munteniei și Dobrogei, nordul Olteniei, jumătatea de sud a Moldovei, precum și în zona Carpaților Meridionali și de Curbură.

Fenomene vizate: ploi abundente; instabilitate atmosferică, temporar deosebit de accentuată.

În intervalul menționat mai sus va ploua torențial, iar în intervale scurte de timp sau prin acumulare se vor înregistra cantități de apă ce vor depăși local 40…50 l/mp și pe arii restrânse 60…80 l/mp. În special în estul și sud-estul țării vor fi vijelii, grindină de medii și mari dimensiuni și frecvente descărcări electrice.

La aceeași oră, ANM a emis și o avertizare meteorologică de COD GALBEN, valabilă în intervalul 31.05 ora 12.00 – 01.06 ora 10.00.

Între orele precizate mai sus se vor înregistra instabilitate atmosferică accentuată și cantități de apă ce vor depăși 25 l/mp, izolat 40-50 l/mp.

Distribuie Acum

Comentarii

Comentarii

31 mai 2019

About Author

administrator


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scrie-ne pe Messenger
Loading...