Comunicate, Stiri, Stiri Apuseni, Vremea

Avertizări COD GALBEN pentru zonele de munte și pentru arii extinse din Banat, Crișana, Maramureș și Transilvania

Autoritatea Națională de Meteorologie a anunțat că în noaptea de marți spre miercuri (23/24 octombrie) la munte, mai ales în Carpații Orientali, apoi cu precădere în zona Carpaților Meridionali și a Carpaților de Curbură,  îndeosebi la peste 1500 m altitudine, vor fi precipitații predominant sub formă de ninsoare, iar vântul va avea intensificări cu viteze, în general, de 70 – 80 km/h, viscolind temporar zăpada și reducând vizibilitatea. La peste 1800 m vor fi rafale de peste 90 km/h, iar ninsoarea va fi puternic viscolită. În acest sens, ANM a lansat pentru cetățeni și autorități avertizarea de COD GALBEN de vânt și ninsori viscolite în zonele de munte.

În plus, tot ANM a făcut avertizarea de COD GALBEN de vânt pentru noaptea de marți spre miercuri (23/24 octombrie), în Banat, Crișana, Maramureș și Transilvania. În aceste zone,  vântul va avea intensificări cu viteze de 55…60 km/h, iar pentru intervale scurte de timp vor fi rafale de peste 65…70 km/h. În intervalul amintit mai sus, în zonele precizate va ploua pe arii relativ extinse, iar cantitățile de apă vor atinge local 15 l/mp și izolat, mai ales la deal, 25 – 30 l/mp.
În cursul zilei de miercuri (24 octombrie), v
ântul se va intensifica treptat în toate regiunile, cu viteze în general de 55 – 70 km/h, mai mari în sudul extrem al țării.

 

 

Distribuie Acum

Comentarii

Comentarii

23 octombrie 2018

About Author

Redactiealba


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scrie-ne pe Messenger
Loading...