Actualitate, Stiri, Stiri Aiud, Stiri Apuseni, Stiri Blaj, Stiri Cugir, Stiri Ocna Mures, Stiri Sebes, Stiri teius, Vremea

Avertizare ANM – Ploi, intensificări ale vântului și Cod Galben de ninsori la munte

Administrația Națională de Meteorologie a emis o informare meteo valabilă de luni 11 februarie, ora 20.00, până miercuri, 13 februarie, la ora 10.00 pentru precipitații în general moderate cantitativ și intensificări temporare ale vântului.

În intervalul menționat, în majoritatea regiunilor, temporar, vor fi precipitații și local se vor acumula cantități cuprinse între 10 și 20 l/mp. La munte, în Transilvania (nord-vestul și sudul județului Alba), în jumătatea de nord a Moldovei și în Maramureș vor fi mai ales ninsori și lapoviță și se va depune strat de zăpadă. În Banat precipitațiile vor fi mixte, iar în Oltenia și Muntenia vor predomina ploile până marți seara (12 februarie) apoi vor fi mai ales ninsori. 

Temporar vântul va avea intensificări în cea mai mare parte a țării, cu viteze cuprinse în general între 45 și 55 km/h, dar mai ales la munte, în vestul și sudul Olteniei și în sud-vestul Munteniei, unde pe parcursul zilei de marți (12 februarie) rafalele vor fi în jurul a 60…70 km/h.

În același timp, ANM a emis și un COD GALBEN de ninsori importante cantitativ, strat consistent de zăpadă și viscol în zona montană (inclusiv zona Munților Apuseni), valabil de luni, ora 22.00 până miercuri la ora 02.00. 

În zona de munte vor fi ninsori importante cantitativ, se va depune strat consistent de zăpadă, iar vântul va avea intensificări, cu viteze mai mari la altitudini de peste 1500 m, unde temporar rafalele vor depăși 80…90 km/h și va fi viscol.P

Distribuie Acum

Comentarii

Comentarii

11 februarie 2019

About Author

Cititorul


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scrie-ne pe Messenger
Loading...