Actualitate

Autorităţile locale îşi pot extinde şi reabilita sediile

Senatul a adoptat ordonanţa de urgenţă a Guvernului care prevede ca autorităţile administraţiei publice locale să poată realiza lucrări de reabilitare şi extindere a sediilor prin Programul naţional de dezvoltare locală.
„Beneficiarii programului sunt unităţile administrativ-teritoriale reprezentate de autorităţile administraţiei publice locale, respectiv comunele, municipiile şi oraşele, inclusiv pentru satele componente ale acestora, judeţele, precum şi unităţile administrativ-teritoriale membre ale asociaţiilor de dezvoltare intercomunitară, constituite în condiţiile legii, pentru investiţiile realizate prin asociaţiile de dezvoltare intercomunitară”, se arată în textul ordonanţei.
Potrivit acestuia, sediile autorităţilor publice sau ale instituţiilor din subordine care au suferit degradări ireversibile produse de incendii, inundaţii sau alunecări de teren au nevoie urgentă de crearea cadrului legal pentru a permite intervenţia statului ca măsură de sprijin pentru exercitarea atribuţiilor legale ale acestora. „Prin prezentul act normativ se are în vedere modificarea şi completarea prevederilor Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 28/2013, cu modificările şi completările ulterioare, prin introducerea asociaţiilor de dezvoltare intercomunitară, precum şi completarea domeniilor specifice acestui program, prevăzute la art. 7 din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului în sensul introducerii unui nou domeniu, respectiv: realizare/extindere/reabilitare/modernizare a sediilor instituţiilor publice ale autorităţilor administraţiei publice locale precum şi a instituţiilor publice din subordinea acestora”, se arată în expunerea de motive.
Proiectul de lege pentru aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 30/2014 privind modificarea şi completarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 28/2013 pentru aprobarea Programului naţional de dezvoltare locală a avut 77 voturi pentru, 22 împotrivă şi două abţineri, a fost iniţiat de Guvern, iar Senatul este prima cameră sesizată.
sursa: AGERPRES

Distribuie Acum

Comentarii

Comentarii

17 septembrie 2014

About Author

Ziarul Apulum


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scrie-ne pe Messenger
Loading...