Actualitate

Au început înscrierile pentru Festivalul Internaţional de Film Etnografic (FIFE) Zlatna

FIFE-Zlatna-2014Cei care doresc să participe la cea de-a doua ediţie a Festivalului Internaţional de Film Etnografic (FIFE) Zlatna, din judeţul Alba, trebuie să ştie că sesiunea de înscriere a filmelor în competiţie este deschisă tuturor cineaştilor independenţi sau profesionişti, până pe data de 15 mai 2014. Evenimentul se va desfăşura în perioada 6-8 iunie 2014.

Festivalul Internaţional de Film Etnografic Zlatna îşi propune să propage cultura şi tradiţiile naţionale, prin intermediul promovării tinerilor artişti. FIFE Zlatna – singurul festival etnografic de film din România – ajută la formarea şi educarea cineaştilor independenţi, are rolul de a descoperi noi talente şi promovează schimbul de valori culturale cu alte ţări.

Festivalul este deschis şi profesioniştilor cineaşti, care doresc să contribuie la edificarea patrimoniul cultural naţional sau internaţional. Nu în ultimul rând, FIFE Zlatna se doreşte a fi o poartă de lansare şi educare a tinerilor comunităţii. În acest sens, primarul Silviu Ponoran a propus înfiinţarea unui Centru cultural al artelor vizuale, care să aibă şi o casă de producţie proprie. Prin intermediul centrului cultural vor fi angrenaţi tinerii din Zlatna. Sub tutela centrului cultural al artelor vizuale s-au înfiinţat un cineclub şi un fotoclub, unde tinerii pot urma cursuri de operatorie, montaj film, regie film şi artă fotografică, sub îndrumarea unor specialişti în domeniu, aduşi din Bucureşti.

Pe viitor, cele mai bune creaţii ale artiştilor din Zlatna pot fi promovate în cadrul FIFE Zlatna, creându-se noi oportunităţi de afirmare pentru tânăra generaţie. În cadrul festivalului va fi organizată şi o expoziţie-concurs de fotografie etnografică. Pe lângă un ajutor dat concret comunităţii şi mai ales tinerilor din Zlatna este şi un mod elitist de a promova valorile istorice, etnografice şi turistice ale oraşului şi judeţului Alba.

Distribuie Acum

Comentarii

Comentarii

26 februarie 2014

About Author

Cititorul


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scrie-ne pe Messenger
Loading...