Actualitate, Social, Stiri

Au început înscrierile pentru cea de-a XIII-a ediție a Galei Societăţii Civile

Gala Societății Civile este un proiect inițiat în 2002 cu scopul promovării și premierii activității sectorului asociativ din România.

Organizații neguvernamentale, grupuri de inițiativă sau persoane fizice care au derulat proiecte civice în ultimul an sunt invitate să se înscrie în cadrul competiției Gala Societății Civile până în data de 30 martie.

ONG-urile au la dispoziție 17 secțiuni în care își pot înscrie proiectele, exclusiv online, ale căror rezultate și schimbări generate pe termen mediu sau lung vor fi evaluate în funcție de mai multe criterii. Un juriu format din specialiști în implementarea și evaluarea proiectelor, cercetători, sociologi, jurnaliști, personalități publice care s-au remarcat de-a lungul timpului prin implicarea activă în societatea civilă din România, consultanți în CSR, comunicare, corporate affairs și community affairs vor nota proiectele între 1 aprilie și 8 mai.

Începând cu această ediție a fost introdusă o nouă secțiune-galerie, dedicată proiectelor organizațiilor de tip Think Tank. Aceasta nu face parte din competiție, ci are rolul de a facilita înțelegerea acestui concept. Proiectele înscrise aici vor fi promovate de către galasocietatiicivile.ro și institute.ro pentru a facilita înțelegerea conceptului și pentru a evidenția importanța acestui tip de proiecte pentru luarea deciziilor în domeniul politicilor publice.

În fiecare an, competiția se încheie cu Festivitatea de acordare a premiilor, singura seară dedicată sectorului neguvernamental, care reunește reprezentanți ai mediului asociativ, ai sectorului privat și din instituțiile publice centrale, din mediul politic, cât și din mass-media. Aceasta va avea loc la începutul lunii iunie, în București.

Cele douăsprezece ediții de până acum au adunat în total peste 1.700 de proiecte non-profit.

La ediția de anul trecut, campania Bun venit pe lume!, implementată de către organizația Salvați Copiii România, a câștigat Marele Premiu. Bun venit pe lume! a avut ca obiective strângerea de fonduri pentru dotarea cu incubatoare și echipamente performante a maternităților din România, pentru salvarea bebelușilor născuți prematur. Scopul a fost reducerea cu 15% a mortalității infantile și a mortalității copiilor sub 5 ani, în perioada 2010 – 2015.

Mai multe informații pe www.galasocietatiicivile.ro, în secțiunea Competiție.

Gala Societății Civile este un proiect al Fundației „Gala Societății Civile”.

Distribuie Acum

Comentarii

Comentarii

6 martie 2015

About Author

Cititorul


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scrie-ne pe Messenger
Loading...