Actualitate, Educatie, Stiri

Au început înscrierile în programul Euro 200, destinat achiziţionării de calculatoare

euro 200Programul „Euro 200” pentru acordarea unui ajutor financiar în vederea stimulării achiziţionării de calculatoare se va derula şi în anul 2014. La fel ca în anii trecuţi, vor beneficia de acest ajutor copiii şi tinerii care provin din familii cu venituri mici.

Beneficiarii acestui program sunt elevii şi studenţii învăţământului de stat sau particular acreditat, în vârstă de până la 26 de ani, care provin din familii cu venituri brute lunare de maximun 150 lei pe membru de familie, exclusiv beneficiarii unui calculator de tip desktop, conform Ordonanţei de Urgenţă 87/2008 (elevii de liceu care au primit calculatoare în noiembrie 2008).

Stabilirea numărului de beneficiari se va face în limita sumei alocate acestui program, sumă cuprinsă în bugetul Ministerului Educaţiei Naționale. Acordarea ajutorului financiar se realizează în ordinea crescătoare a venitului brut lunar pe membru de familie, în limita sumelor alocate cu această destinaţie în bugetul Ministerului Educaţiei şi Cercetării.

Calendarul pentru 2014 este următorul:

  • depunerea cererilor – până la 21 aprilie
  • evaluarea cererilor de către comisiile din unităţile şi instituţiile de învăţământ împreună cu comisiile de anchetă social – 19 aprilie – 19 mai
  • afişarea pe portalul Ministerului Educaţiei Naționale  a listei de cereri eligibile – 31 mai
  • afişarea pe portalul Ministerului Educaţiei Naționale a listei de beneficiari aprobată prin ordin de ministru – 1 iunie
  • afişarea în fiecare unitate de învăţământ a listei beneficiarilor – 3 iunie până la ora 18:00
  • depunerea contestaţiilor – 5 zile de la afişarea listei pe portalul dedicat

Distribuie Acum

Comentarii

Comentarii

4 aprilie 2014

About Author

Cititorul


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scrie-ne pe Messenger
Loading...