TEATRU ALBA
Actualitate

Atostrăzile lui Ponta și Mănescu

autostrazi_2Alături de ministrul Transporturilor, Ramona Mănescu, premierul Victor Ponta a prezentat strategia de dezvoltare a rețelei de autostrăzi pentru perioada 2014-2018.
“Avem 500 de km autostrăzi, 230 au fost inaugruati anul trecut de actualul guvern, însă era în lucru autostrada Bucuresti- Constantă. Doar s-au finalizat nişte lucrări însă important este să finalizăm proiectele deja începute. Sunt 4 surse de finanţare. Din fonduri de coeziune, avem 3 miliarde de euro, cu totul pentru infrastructura sunt 6 miliarde, 3 la infrastructură şi 3 pentru construcţii de autostrăzi. Putem şi suntem avansaţi cu proiectele în concesiune şi parteneriat public privat. Avem fondurile din bugetul de stat, între 750 milioane şi 1 miliard din acciza la combustibil pentru construcţia de autostrăzi, Parlamentul şi Guvernul vor decide în fiecare an în ce direcţie aloca aceasta resursă suplimentară. În acest moment avem autostrada Bucureşti – Constantă fără centură, Bucureşti – Ploieşti, 40 km finalizaţi intre Turda şi Gilău, Arad- Timişoara şi un mic tronson intre Deva şi Orăştie, 34 de km”, a mai declarat premierul.
„Din fondurile de dezvoltare regională, pot fi finanţate două tronsoane, Sibiu-Braşov şi Braşov Bacău”, a spus Victor Ponta, care a declarat că „până în 2018, putem uni toate regiunile ţării din fondurile pe care le avem”.
Din fonduri de coeziune ar putea fi finanţate tronsoanele. Ungheni – Târgu Neamț, altul este Roman – Bacău. Pot fi construite încă trei tronsoane. Acestea pot fi licitate și începute în 2014. Este vorba de Pitești – Râmnicu – Vâlcea, Craiova – Calafat, București – Alexandria.
Prin parteneriat public-privat se pot construi tronsoanele Comarnic Brașov,pentru care pe 9 decembrie se depune oferta finală. Alte proiecte ce pot fi finanțate prin PPP sunt: Comarnic – Ploiești, Pitești – Craiova, Suplacu de Barcău – Gilău.
Din bugetul de stat pe 2014, premierul a propus finalizarea trnsonului Borș – Suplacu de Barcău și finanțarea Galați- Brăila, autostrada inclusă pe coridorul 9.
Primele 15 oraşe, ca mărime a populaţiei, din România vor avea acces la autostrăzi, a spus Ponta.
Conform declaraţiilor premierului, în 2014 se vor da în folosinţă patru tronsoane de autostradă, totalizând 105 km.
sursa: cotidianul.ro

Distribuie Acum

4 decembrie 2013

About Author

Ziarul Apulum


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scrie-ne pe Messenger
Loading...