Actualitate, Stiri

Atenție șoferi! Din 12 octombrie se schimbă simbolurile din stațiile de alimentare cu combustibili

Începând cu data de 12 octombrie, toate simbolurile din staţiile de alimentare cu combustibili vor fi înlocuite cu unele noi. Măsura se aplică nu doar în România, ci în toate ţările UE.

Va exista un mare risc de confuzie pentru şoferii români din cauza faptului că motorina va fi desemnată prin litera B – iar mulţi vor crede că este vorba de benzină.

Care sunt noile simboluri:

– E5, E10 şi E85 pentru sortimentele de benzină (într-un cerc),

– B7, B10 şi XTL pentru motorină (într-un pătrat),

– H2 (hidrogen), CNG (gaz comprimat), LPG şi LNG (gaze lichefiate)

Simbolul pentru benzină va fi „E” şi va fi integrat într-un cerc. Inscripția E5 înseamnă că veți cumpăra benzină de 95 sau de 98 care are maximum cinci procente etanol.

Benzina E10 va fi de 95 sau de 98 și cu 10% etanol în compoziție. Anumite vehicule nu sunt pregătite pentru carburant cu atât de mult etanol, așa că trebuie să fiți atenți cu ce alimentați ca să nu aveți probleme pe termen lung.

Simbolul pentru motorină va fi litera „B” și va fi integrat într-un pătrat. Deși va fi derutant, B-ul vine de la procentul de bio-diesel din motorină.

Sortimentul XTL reprezintă motorina sintetică, o invenție realizată deja de mai multe companii, dar care nu se va regăsi încă la benzinării.

Rombul va fi simbolul geometric pentru toți carburanții alternativi. H2 va fi prezent la pompele speciale de alimentare cu Hidrogen, în timp ce pompele de GPL vor fi singurele care nu își schimbă numele, dar vor avea cele trei litere într-un romb.

Pompele de gaz natural lichefiat vor avea avea inscripția GNL într-un romb, iar cele cu gaz natural comprimat vor avea GNC în aceeași formă.

(sursa realitatea.net)

Distribuie Acum

Comentarii

Comentarii

12 octombrie 2018

About Author

Redactiealba


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scrie-ne pe Messenger
Loading...