Actualitate, Evenimente, Stiri, Stiri Aiud, Stiri Apuseni, Stiri Blaj, Stiri Cugir, Stiri Ocna Mures, Stiri Sebes, Stiri teius

Atenție!!! Duminică, 28 octombrie, la ora 4 se schimbă ceasul!!!

Ca în fiecare an, în ultimul weekend al lunii octombrie, România și majoritatea țărilor lumii trec la ora de iarnă, sau cum se spune în tradția locală ”se schimbă ceasul”. În acest an schimbarea ceasului se va face duminică, 28 octombrie, mai exact ora 4 dimineața va deveni ora 3.  Schimbarea orei va fi valabilă până la data de 31 martie 2019 când se va trece din nou la ora de vară.

În perioada orei de iarnă, diferenţa dintre ora oficială a României şi Timpul Universal (GMT) va fi de două ore. Numerotarea fusurilor începe de la meridianul de origine, care trece prin localitatea Greenwich din Marea Britanie, către est. Pentru Europa, ora Europei Occidentale este ora fusului 0, a Europei Centrale este ora fusului 1, iar a Europei Orientale, ora fusului 2.

În prezent, la nivelul UE există o dezbatere în privința renunțării la această trecere și în acest sens, fiecare stat membru al UE va trebui să aleagă până la sfârşitul lui aprilie 2019 dacă preferă să menţină ora de vară sau cea de iarnă, astfel încât proiectul menit să pună capăt anul viitor schimbărilor sezoniere de oră să poată fi ratificat.

 

Distribuie Acum

Comentarii

Comentarii

26 octombrie 2018

About Author

Cititorul


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scrie-ne pe Messenger
Loading...