Actualitate, Agricultura

ÎN ATENŢIA POMICULTORILOR! În această perioadă se poate executa primul tratament la pomii fructiferi

În următoarele zile, când condiţiile climaterice sunt prielnice, se poate trece la executarea primului tratament la culturile de pomi fructiferi, arbuşti, pepiniere pomicole şi dendrologice, în timpul repausului vegetativ.

Pentru reducerea şi combaterea rezervei biologice de ciuperci şi bacterii fitopatogene (focul bacterian al rozaceelor, rapăn, monilioze, făinare) cât şi a rezervei biologice de insecte dăunătoare (păduchele din San Jose, păduche lânos, ouă de acarieni, afide,psilide) se recomandă folosirea următoarelor produse:

Pentru REZERVA DE BOLI

CHAMP 77 WG = 0,3 sau ALCUPRAL 50 PU = 0,3% la care se poate adăuga pentru combaterea făinării produsele KUMULUS DF = 0,3% sau SULPHUR 80 WG = 0,3%.

Pentru REZERVA DE DĂUNĂTORI:

CONFIDOR OIL = 1,5%( = 22,5 l/ha ) sau NUPRID OIL SC 004 = 1,5% ( = 22,5 l/ha ).

Pentru rezerva de boli se mai poate folosi şi produsul ZEAMĂ BORDELEZĂ tip ,,MIF” 0,5% care se aplică înainte de folosirea produselor Confidor şi Nuprid Oil.

ATENŢIE! Produsul Confidor Oil nu se va amesteca cu zeamă bordeleză tip ,,Mif”, polisulfuri şi produse pe bază de sulf, diclofluanid, captan. Pentru a evita unele greşeli la executarea tratamentelor, este bine să fie aplicate în prima fază cele cu fungicide, imediat după executarea tăierilor şi apoi cele cu insecticide.

Pot fi utilizate şi alte produse omologate pentru agenţii de dăunare amintiţi.

PERIOADA OPTIMĂ DE TRATAMENT:

Tratamentul se poate executa în perioada de repaus vegetativ pâna la plesnirea mugurilor şi nu trebuie să depăşească faza de ,,urechiuşe de şoarece” la măr sau faza de ,,buton verde„ la prun şi cireş, în zilele însorite, fără vânt, când temperatura aerului depăşeşte 6 – 8 grade Celsius cu tendinţa de creştere şiâcînd nu există condiţii de precipitaţii în timpul sau imediat după aplicarea tratamentelor. Tratamentele se execută după efectuarea tăierilor în plantaţiile pomicole.

POMII SE ÎMBĂIAZĂ! SE FOLOSESC MINIM 1500 L soluţie / ha.

Distribuie Acum

Comentarii

Comentarii

23 februarie 2015

About Author

Cititorul


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scrie-ne pe Messenger
Loading...