Social

Atelier handmade pentru persoanele cu handicap din Alba Iulia

tdsc08105Beneficiarii aşezământului social pentru persoane cu handicap „Sfântul Meletie” Alba Iulia au participat marţi, 2 iulie, la un atelier de creaţie handmade.

În cadrul atelierului, aceştia au învăţat tehnici de decorare şi de pictură care îi vor ajuta să realizeze diverse obiecte decorative în cadrul activităţilor de ergoterapie.

Persoanele cu handicap au decorat diferite obiecte cu materiale neconvenţionale şi au învăţat cum să recondiţioneze obiecte uzate.

Pe viitor, obiectele realizate vor fi prezentate în cadrul unor expoziţii sau la evenimente cultural – artistice organizate în comunitate.

În cadrul activităţilor de  ergoterapie pe care le desfăşurăm pentru beneficiarii noştri  se pune accentul pe reeducarea gestualităţii, a îndemânării, dezvoltarea expresivităţii şi a  deprinderilor practice şi artistice, persoanele cu handicap reuşind astfel să se readapteze la efort şi să revină la o activitate profesională cu efect de resocializare a precizat Marcela Ionele, coordonatorul Aşezământului social „Sf. Meletie”.

Atelierul de handmade a fost organizat în colaborare cu doamna Crinela Cârlogea de la Art Deco din Alba Iulia în cadrul Campaniei „Zilele Filantropiei”, derulată de Arhiepiscopia Ortodoxă de Alba Iulia şi Asociaţia Filantropia Ortodoxă Alba Iulia în perioada 10 iunie – 10 iulie 2013.

Aşezământul social pentru persoane cu handicap „Sfântul Meletie” Alba Iulia funcţionează în cadrul Asociaţiei Filantropia Ortodoxă Alba Iulia în parteneriat cu Serviciul Public de Asistenţă Socială Alba Iulia şi Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Alba având ca scop creşterea şanselor de integrare socială şi profesională a persoanelor cu handicap.

Distribuie Acum

Comentarii

Comentarii

3 iulie 2013

About Author

Cititorul


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scrie-ne pe Messenger
Loading...