Actualitate, Stiri

Atelier de lucru organizat de tineri în cadrul proiectului „SPECIAL”

Membrii echipei de implementare a proiectului „Sugestiv Pentru Esența Caracterului Individual: Altruism și Laitmotiv” (SPECIAL) au implementat, în cadrul Săptămânii Naționale a Voluntariatului, atelierul de lucru „Așii din mânecă: inteligența emoțională, psihosomatica și stima de sine în relațiile cu ceilalți”, desfășurat pe parcursul a două zile.

Această activitate a fost organizată sub forma unui training în care au fost utilizate cu preponderență metode ale educației non-formale, în cadrul acesteia urmărindu-se facilitarea introspecției și explorarea propriului potențial în rândul participanților. Mai mult, activitățile desfășurate au clarificat diferențele existente între inteligența emoțională și cea cognitivă, între stima de sine și încrederea în propriile forțe și, totodată, au avut rolul de a stimula creativitatea tuturor participanților implicați în activitate.

Tinerii au fost constant încurajați să se implice activ în acțiuni de voluntariat, pentru o dezvoltare viitoare armonioasă, dar și să se (auto)analizeze constant, pentru a-și înțelege propriile trăiri și modul în care acestea sunt “trecute” prin “filtrul” emoțiilor.. Membrii echipei de implementare a proiectului s-au bucurat în demersurile lor de sprijinul oferit de partenerii atrași în proiect, precum: Centrul de Informare, Consiliere și Orientare în Carieră al Universității „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia, Universitatea „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia, Asociația Absolvenților Universității „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia (ALUMNI UAB), Centrul Județean de Voluntariat Alba și Asociația “PRO Tinerețe”.

Metodele utilizate cu preponderență pe parcursul desfășurării acestei activităţi au aparținut educației non-formale și s-au bazat pe participarea activă a tinerilor implicați. Prin activitățile sale, proiectul SPECIAL vine în întâmpinarea nevoii tinerilor de a-și crește încrederea în propriile forțe, de a deveni mai siguri pe sine și de a se dezvolta, per ansamblu. Proiectul va continua, în lunile următoare, cu alte ateliere de lucru destinate dezvoltării tinerilor, dar și cu activități practice menite să faciliteze dezvoltarea personală și profesională a acestora.

Proiectul este finanțat din partea Comisiei Europene prin Agenția Națională pentru Programe Comunitare în Domeniul Educației și Formării Profesionale (ANPCDEFP), în cadrul Programului Tineret în Acțiune, Sub-acțiunea 1.2. – Inițiative ale Tinerilor.

Distribuie Acum

Comentarii

Comentarii

20 mai 2014

About Author

Ziarul Apulum


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scrie-ne pe Messenger
Loading...