Actualitate, Stiri

Atelier de lucru destinat tinerilor din Alba, în cadrul proiectului D.E.M.A.R.E.Z.

Pe parcursul a două zile a fost organizat, la finalul săptămânii trecute, un atelier de lucru destinat dezvoltării tinerilor. Acesta, intitulat “Dezvoltare personală prin inteligență emoțională, creativitate și improvizație”, a fost desfășurat în cadrul proiectului “D.E.M.A.R.E.Z. drumul spre succes!”, finanțat de către Comisia Europeană prin programul “Tineret în acțiune”, SubAcțiunea 1.2. Inițiative ale tinerilor.

Pentru participarea la acest eveniment, au fost selectați 20 de tineri elevi, studenți și absolvenți de pe teritoriul județului Alba – care, pe parcursul trainingului, au demonstrat spirit de inițiativă, creativitate, seriozitate și implicare. Pe parcursul celor două zile de implementare a activităților, participanții au avut parte de opt sesiuni de lucru distincte, în care s-a urmărit interacțiunea, inter-relaționarea și cunoașterea, creșterea sentimentului de apartenență la grup, dezvoltarea abilităților de comunicare și inter-relaționare etc. Au fost vizate, de asemenea, dezvoltarea personală, explorarea propriului potențial și autocunoașterea, dar și dezvoltarea spiritului empatic. Astfel, sesiunile de lucru interactive au vizat clarificarea unor concepte precum inteligenta emoțională, inteligență cognitivă, stimă de sine, încredere în propriile forțe ș.a., acestea fiind alternate cu exerciții de cunoaștere și interacțiune, teambuilding și energizare. Mai mult, cursanții au avut oportunitatea de a-și descoperi stilul emoțional și personalitatea, fiindu-le în permanență facilitate introspecția și (auto)analiza.

În demersul lor, tinerii echipei de implementare a proiectului au beneficiat de sprijinul partenerilor atrași în proiect, precum: Centrul de Informare, Consiliere și Orientare în Carieră al Universității „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia prin Universitatea „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia, Colegiul Economic „Dionisie Pop Marțian” din Alba Iulia, Asociația Absolvenților Universității „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia (ALUMNI UAB), Centrul Județean de Voluntariat Alba (CJV Alba), Universitatea „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia și Liga Studenților UAB (LSUA).

În viitorul apropiat, echipa de implementare va desfășura o cercetare online care va viza identificarea influenței pe care educația non-formală o are în dezvoltarea personală și profesională a tinerilor urmând ca, mai apoi, să elaboreze un mini-ghid destinat tinerilor și dezvoltării lor, dar și promovării acțiunilor de voluntariat.

Distribuie Acum

Comentarii

Comentarii

21 mai 2014

About Author

Ziarul Apulum


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scrie-ne pe Messenger
Loading...