Actualitate, Politica

Atac la Dragnea, încurajări pentru Cioloș. Mihai Goțiu spune de ce premierului nu trebuie să îi fie frică.

Jurnalistul Mihai Goțiu a publicat pe platforma romaniacurata.ro o analiză a relațiilor dintre Liviu Dragnea și Dacian Cioloș și care sunt posibilitățile de acțiune ale celor doi într-o analiză care poartă titlul Domnule Cioloș, oare aveți habar cât de slab e domnul Dragnea?, analiză pe care o redăm mai jos.

Premierul Dacian Cioloș a anunțat pentru astăzi (luni) consultări cu partidele pe tema alegerii primarilor din două tururi de scrutin. Operațiunea pare a fi, însă, mai degrabă, doar o testare a limitelor până la care partidele sunt dispuse să întindă coarda, că altfel opțiunile fiecărei formațiuni sunt cât se poate de clar exprimate. Iar din acest punct de vedere, îmi permit să afirm că Liviu Dragnea și PSD a blufează ordinar atunci când amenință cu un eventual boicot în cazul revenirii la două tururi.

Mai întâi trebuie precizat că nu ordonanța de urgență, ci asumarea răspunderii politice este arma pe care Dacian Cioloș o are la îndemână dacă într-adevăr dorește să schimbe legislația electorală. De o ordonanță de urgență Dragnea se poate dezice, și chiar dacă PSD nu va ajunge nici în această situație la boicot, poate face din schimbarea legii o temă electorală convenabilă (prin victimizare). Pe asumarea răspunderii, Dragnea și PSD vor fi obligați să ia o decizie înaintea alegerilor, situație în care există doar două variante: fie votează legea asumată de Guvern, fie o resping. Dacă o votează, ce mai boicotează Dragnea și ai lui? Legea pe care au votat-o? Desigur, PSD poate vota împotriva legii, dar căderea acesteia ar însemna, automat, și căderea Guvernului Cioloș, care și-a asumat răspunderea politică pe lege.

 

Mai multe puteți citi aici.

Distribuie Acum

Comentarii

Comentarii

1 februarie 2016

About Author

Cititorul


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scrie-ne pe Messenger
Loading...