Actualitate

Astăzi se sărbătoreşte Ziua Mondială a Turismului

foto: holidaysbee.com
foto: holidaysbee.com

În fiecare an, 27 septembrie înseamnă Ziua Mondială a Turismului, prilej cu care dorim să vă adresăm cele mai bune gânduri, urări și îndemnuri. Este o bucurie pentru noi ca, în această zi de celebrare a turismului, să avem posibilitatea de a vă transmite câteva cuvinte despre ceea ce înseamnă, azi, turismul în județul Alba.

Cea mai bună definiție a turismului este, probabil, „marketing”, motiv pentru care și în anul 2013 am acordat o atenție specială promovării județului Alba. Vorbim despre o promovare care a presupus organizarea unor evenimente pe care le cunoașteți deja și care au făcut istorie. Amintim doar Târgul de Turism Rural de la Albac, Festivalul Cetăților Dacice, Festivalul „Dilema Veche” sau Festivalul de Folk „Ziua de Mâine”. De asemenea, am dorit o promovare activă prin mass-media, motiv pentru care le mulțumim tuturor colegilor din presa locală pentru efortul de a ne fi sprijinit constant.

În același timp, turismul în Alba înseamnă crearea infrastructurii de acces către destinații și încurajarea dezvoltării serviciilor dedicate publicului larg. Totodată, am dorit să-i cooptăm pe tineri (elevi și studenți) în acțiunile noastre, ca să înțeleagă cât de bine este să fii turist și, mai ales, practicant în turism. Cât despre proiectele turistice pe care le-am gândit și pe care vrem să le realizăm, amintim deschiderea Domeniului Schiabil – Valea Sebeșului, realizarea de ghiduri și hărți turistice, înființarea unui centru de informare turistică în cetatea Alba Iuliei, dezvoltarea turismului în zona Transalpinei și multe altele.

Cu ocazia acestei mari sărbători, vrem să mulțumim tuturor celor care au contribuit la bunul mers al turismului din județul nostru. Mă refer, aici, în mod special, la proprietarii de pensiuni, la agențiile de turism, la asociațiile de turism, la societățile comerciale și la instituții. Au venit cu idei, au sprijinit proiectele noastre și s-au făcut remarcați în cel bun mod posibil. Vă mulțumim și, cu ocazia sezonului de iarnă care bate la uși, vă urăm succes și cât mai mulți turiști!

Ion Dumitrel, președintele Consiliului Județean Alba

Distribuie Acum

Comentarii

Comentarii

27 septembrie 2013

About Author

Ziarul Apulum


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scrie-ne pe Messenger
Loading...