Actualitate, Social

Astăzi: Prima ediție a Galei aniversare – „Ziua Speromax”

P1380722-620x330Asociaţia SM Speromax Alba, una dintre cele mai active organizaţii din judeţul nostru şi un partener al Spitalului Judeţean de Urgenţă Alba Iulia organizează astăzi de la ora 18:00 un eveniment inedit – „Ziua Speromax”. Mai multe personalități din județ sunt invitate cu această ocazie să afle mai multe despre activitatea asociației și despre scopul acesteia.

SM Speromax Alba s-a dezvoltat pe două direcții: atenția față de persoanele care suferă de scleroză multiplă și atragerea și formarea de voluntari.

Potrivit datelor asociației, în județul Alba peste 150 de persoane suferă de această boală, care este una dintre cele mai comune afecțiuni ale sistemului nervos.

Scleroza multiplă afectează în special tinerii cu vârsta cuprinsă între 20 și 40 de ani și este o boală incurabilă.

Din această cauză pacienții au nevoie de sprijin.

Pentru aceștia SM Speromax acordă consiliere socială, psihologică, emoţională şi juridică bolnavilor din județul nostru.

De asemenea, Asociația coordonează de mai mulți ani studii privind accesibilitatea instituțiilor publice pentru persoanele cu handicap.

Aceste acțiuni au rolul de conștientizare din partea societății a problemelor cu care se confruntă și pacienții cu scleroză multiplă.

Asociația SM Speromax Alba este bivalentă, aceasta nu aduce exclusiv beneficii persoanelor care suferă de scleroză multiplă.

Organizația este foarte implicată și în proiecte comunitare și mai ales în formarea de voluntari.

Tinerii care doresc să participe activ în viața comunității pot avea parte de mentorat din partea organizației din Alba.

Am militat activ pentru noua lege a voluntariatului care recunoaște activitatea tinerilor în organizații pentru protecția persoanelor cu handicap sau în alte asociații, ca experiență profesională. Este importantă această recunoaștere deoarece atunci când vor vrea să se angajeze, la terminarea unei instituții de învățământ vor putea trece în CV această experiență”, a explicat Dragoș Zaharia, președintele asociației SM Speromax Alba.

Gala aniversară „Ziua Speromax”, la care programul va fi asigurat de asemenea de tineri voluntari, este un eveniment la care personalităţile din județ sunt invitate să participe și să contribuie la susținerea acțiunilor asociației.

Mai multe informații despre eveniment se pot obține de pe site-ul asociației www.smalba.ro.

Distribuie Acum

Comentarii

Comentarii

21 noiembrie 2013

About Author

Cititorul


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scrie-ne pe Messenger
Loading...