Actualitate, Educatie, Stiri

Asociaţia Sarmizegetusa din Hunedoara i-a premiat din nou pe elevii militari albaiulieni

Începând din anul 2009 Asociația Cadrelor Militare în Rezervă și Retragere „Sarmisegetusa” – filiala Hunedoara îi premiază pe cei mai buni elevi Colegiului Național Militar „Mihai Viteazul” din Alba Iulia.

Asociaţia „Sarmizegetusa” a acordat anual premii (500 lei/ premiu) elevilor cu cele mai mari medii pe an de studiu și pe colegiu.

Pentru că, la edițiile anterioare ale premierii, cele mai mari medii au fost obținute de către fete, colonelul (r.) Dănilă Moldovan, președintele Asociației, a lansat o provocare pentru băieți, promițându-le dublul premiului acordat până acum. Provocarea a avut efect, astfel că, la sfârșitul anului școlar 2013-2014, elevul fruntaș Gabriel Oprea din clasa a IX-a C a obținut media 9,42 și elevul caporal Paul Cîrje din clasa a XI-a A media 9,81, cea mai mare medie din colegiu – ne anunţă Daniela Filimon, purtătorul de cuvânt al colegiului militar albaiulian.

La festivitatea de final de an școlar 2013-2014, cei doi elevi, alături de colegele Casiana Fusu, Paula Comșa și Mirabela Medvei, au primit premiul inițial de 500 de lei.

Vineri, 19 septembrie 2014, colonelul (r.) Dănilă Moldovan – împreună cu alți trei membri ai Asociației „Sarmizegetusa” – a fost prezent în colegiul militar albaiulian și a înmânat dublul premiilor promise celor doi elevi.

Reprezentanţii Asociaţiei i-au felicitat pe doi boboci din județul Hunedoara pentru performanța reușitei la examenul de admitere în clasa a IX-a. Este vorba de elevul Andrei Dumitrescu, primul la concursul de admitere în colegiu, și Ana Cristina Geică, care se numără printre cele 20 de fete admise în acest an şcolar.

Distribuie Acum

Comentarii

Comentarii

23 septembrie 2014

About Author

Ziarul Apulum


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scrie-ne pe Messenger
Loading...