Actualitate

Asistenţii maternali din Alba, nemulţumiţi de durata contractelor şi cuantumul normei de hrană. Prefectul de Alba va înainta solicitările la Ministerul Muncii

Feneser2Gheorghe Feneşer, prefectul judeţului Alba, a avut recent o întâlnire cu reprezentanţii asistenţilor maternali. Aceştia îşi doresc contractelor de muncă pe perioadă nedeterminată, eliminarea costurilor pentru atestare şi majorarea cheltuielilor de întreţinere cu copiii. Oamenii au primit asigurări că cererile lor vor fi înaintate Ministerului Muncii, Familiei, Protecţiei Sociale şi Persoanelor Vârstnice.

Reprezentanţii asistenţilor maternali au precizat că în prezent, contractele de muncă sunt încheiate pe o perioadă de 3 ani, fiind necesar ca din trei în trei ani să achite o taxa de circa 400 lei pentru  atestare. Aceştia au solicitat ca durata contractelor de muncă să fie nedeterminată, precum şi stimularea muncii nenormate şi majorarea cheltuielilor de întreţinere cu copiii.

Prefectul a declarat că susţine faptul ca durata contractelor să fie nedeterminată cu condiţia ca retestarea asistenţilor maternali să se facă anual şi nu la trei ani, cum este prevăzut în prezent, fără a se solicita taxe pentru aceasta.

În ceea ce priveşte acordarea de stimulente de muncă nenormată,  prefectul a menţionat că i se pare normală şi rezonabilă solicitarea acestora, având în vedere că asistentul maternal nu lucrează doar opt ore pe zi, activitatea lui de întreţinere şi supraveghere a copilului fiind pe întreaga durată a celor 24 de ore a unei zile, fiind astfel responsabil  24 ore din 24 ore, inclusiv în week-enduri.

În acest sens vom înainta o propunere Ministerului Muncii, Familiei, Protecţiei Sociale şi Persoanelor Vârstnice, în vederea acordării unui spor suplimentar pentru timpul efectiv lucrat. Cu privire la norma de hrană consider că este necesară majorarea acesteia de la 6 lei pe zi la 10 lei  pentru copiii cu vârste cuprinse între 0 şi 4 ani şi de la 8,3 lei la 12 lei pentru copiii cu vârsta între 4 şi 18 ani. Mi se pare extrem de mic cuantumul actual al  normei de hrană. Aceşti copii  reprezintă viitorul nostru şi apreciez că nu este permis ca ei să crească şi să se dezvolte în condiţii improprii. Toate aceste propuneri le vom înainta de urgenţă atât Ministrului Muncii, Familiei, Protecţiei Sociale şi Persoanelor Vârstnice, cât şi Prim-ministrului României, domnul Victor Ponta”, a precizat prefectul Gheorghe Feneşer.

Distribuie Acum

Comentarii

Comentarii

26 februarie 2014

About Author

Cititorul


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scrie-ne pe Messenger
Loading...