Actualitate, Cultura

Artiştii profesionişti ai Centrului de Cultură Augustin Bena Alba sărbătoresc prin spectacol Unirea de la 24 ianuarie. Comunicat.

Ziua de 24 ianuarie a rămas în istoria românilor ca data la care s-a înfăptuit Unirea Principatelor Române, în anul 1859, la foarte scurt timp după numirea lui Alexandru Ioan Cuza ca domn al Moldovei și Țării Românești. Acest pas mic pentru omenire dar mare pentru istoria românilor este sărbătorit în fiecare an şi de către artiştii Centrului de Cultură Augustin Bena Alba.
 
    Ca în fiecare an, ziua de 24 ianuarie, ziua Unirii Mici, este sărbătorită de artiştii profesionişti ai Centrului de Cultură Augustin Bena Alba prin spectacole oferite locuitorilor acestui judeţ încărcat de istorie. Ei vin şi în acest an în faţa publicului cu două evenimente culturale deosebite.
    Primul eveniment este un spectacol de folclor susţinut în data de 22 ianuarie 2016, la Sebeş în Parcul Primăriei. Începând de la orele 12 iubitorii folclorului şi ai muzicii patriotice de calitate vor avea prilejul să se reîntâlnească cu orchestra Ansamblul folcloric al judeţului Alba condusă de dirijorul Alexandru Pal şi cu soliştii Roxana Reche, Maria Filimon, Floricica Moga, Dorina Nariţa şi Cătălin Haşa. Evenimentul este organizat de Centrul Cultural Lucian Blaga Sebeş în parteneriat cu Centrul de Cultură Augustin Bena Alba.
    Al doilea eveniment ce se va derula în contextul sărbătorilor unirii va avea loc în data de 24 ianuarie, la Sala Unirii din Alba Iulia. Începând cu orele 10, toţi cei care iubesc şi simt româneşte sunt aşteptaţi să asculte sau să se prindă în Hora Unirii interpretată de Fanfara judeţului Alba condusă de dirijorul Honcaş Coriolan.
prof. Daniela Floroian

Centrul de Cultura „Augustin Bena” Alba

Distribuie Acum

Comentarii

Comentarii

21 ianuarie 2016

About Author

Cititorul


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scrie-ne pe Messenger
Loading...