SEBES ALBA
Social

Arta – modalitate de prevenire a consumului de droguri

droguriConsumul de droguri a ajuns să reprezinte şi în ţara noastră, un fenomen de amploare, aflat într-o expansiune îngrijorătoare. În prezent, prevenirea şi combaterea traficului şi consumului de droguri sunt considerate prioritate naţională, dar şi o necesitate a comunităţii, astfel în data de 06.12.2013 în cadrul Penitenciarului Aiud, trupa de teatru „Aripa cu zel” condusă de prof. Irena Stânea, Şcoala de Folk condusă de prof. Daniel Avram şi recitatori de poezie conduşi de prof. Mălin Teodora din cadrul Palatului Copiilor Alba Iulia vor prezenta un spectacol cultural – artistic, o alternativă la consum.
În acest mod, organizatorii evenimentului – Penitenciarul Aiud, Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Alba şi Palatul Copiilor Alba Iulia – intenţionează să aducă în atenţia participanţilor dimensiunea fenomenului drogurilor şi totodată să prezinte funcţia specifică a artei, din perspectiva utilizării acesteia ca modalitate de petrecere benefică a timpului liber.
Prin acest parteneriat se urmăreşte pe de o parte transmiterea prin intermediul spectacolului teatral şi muzical de mesaje cu caracter antidrog, iar, pe de altă parte, se doreşte atragerea persoanelor private de libertate către actul de cultură în scopul oferirii de alternative.
În cadrul evenimentului va fi subliniată importanţa luptei antidrog şi utilizarea tuturor resurselor pentru stoparea consumului de droguri, promovarea unei atitudini de apropiere faţă de consumatorii de droguri şi reintegrarea lor în societate, în detrimentul atitudinii generale de marginalizare a acestora.

Distribuie Acum

6 decembrie 2013

About Author

Ziarul Apulum


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *