Actualitate, Evenimente, Stiri

Arhiepiscopul Irineu va pune piatra de temelie la noua biserică ortodoxă din cartierul Orizont

Vineri, 20 iunie 2014, de la ora 17.30, ÎPS Irineu, arhiepiscop ortodox de Alba Iulia, va pune piatra de temelie pentru o nouă biserică în cartierul Orizont din municipiul Alba Iulia.

Părintele Sabin Vodă, parohul din Parohia Alba Iulia-Orizont a declarat :„Este şi un nou început pentru noi, dar şi un moment de împlinire. Sunt paroh aici de trei ani şi jumătate şi, de când am venit, mi-am propus ca mai întâi să formez biserica cea vie, adică comunitatea credincioşilor şi apoi, împreună să zidim şi locaşul de închinare. Gândul pe care l-am avut când am început lucrarea pastorală aici a rămas, anume: de a ridica o biserică de zid, în cinstea Sfinţilor Împăraţi Constantin şi Elena, un centru cultural-catehetic, dedicat Părintelui Arhimandrit Teofil Părăian, centru care va avea şi un altar închinat Sfântului Ierarh Grigorie Palama – unde vom sluji până la finalizarea lucrărilor bisericii şi o casă parohială, pentru a putea fi în mijlocul credincioşilor. După ce am obţinut terenul necesar unui astfel de proiect, Dumnezeu mi-a scos în cale arhitectul care să dea viaţă acestor gânduri: Dorin Ştefan Adam, originar din Alba Iulia, profesor de arhitectură la Facultatea de Arhitectură din Bucureşti.

Pentru că este un proiect pentru comunitate ne-am propus să-i facem o prezentare publică, joi, 19 iunie, de la ora 19.00, la centrul cultural-catehetic de la Biserica Memorială Mihai Viteazul din Alba Iulia. Proiectul va fi prezentat de autorul lui şi alături de credincioşii parohiei noastre invităm pe toţi cei care doresc să vadă acest proiect şi să-l sprijine material şi financiar.

Vă invităm şi vă aşteptăm pe cât mai mulţi să fiţi alături de noi, în rugăciune, la acest început de drum: zidirea unei biserici în cinstea Sfinţilor Împăraţi Constantin şi Elena”.

La paraclisul bisericii se află o copie a icoanei Maicii Domnului Pantanassa – vindecătoarea de cancer, icoană donată de Mănăstirea Vatoped din Sfântul Munte Athos.

Accesul spre cartierul Orizont se face de pe Calea Moţilor, la ieşirea spre Miceşti, pe strada Albac.

Distribuie Acum

Comentarii

Comentarii

20 iunie 2014

About Author

Ziarul Apulum


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scrie-ne pe Messenger
Loading...