Actualitate, Stiri

Arhiepiscopul Irineu a sfiinţit Căminul pentru vârstinci din Bărăbanţ după extindere

01.Moment festiv la Aşezământul Social pentru Vârstnici din Bărăbanţ. Arhiepiscopul de Alba Iulia Irineu a sfiinţit noua clădire a căminului pentru persoane vârstnice „Sfântul Andrei” din Bărăbanţ, Alba Iulia.

După extindere căminul şi-a crescut capacitatea de la 24 la 32 de paturi (camere de 2 persoane), fiind renovat şi dotat cu lifturi, spaţii frigorifice, cabinet medical, sală de conferinţe şi socializare etc.

Au luat cuvântul arhiepiscopul Irineu, primarul Mircea Hava, Simion Creţu – directorul ADR Centru şi părintele Ioan Ţârău.

Reabilitarea şi extinderea căminului pentru vârstnici din Bărăbanţ s-a realizat printr-un proiect care se ridică la peste 4.000.000 lei (aproape un milion de euro) – proiect finanţat prin Programul Operaţional Regional şi cofinanţat prin Fondul European pentru Dezvoltare Regională, un proiect realizat prin intermediul ADR Centru.

Un mare merit îl au cei doi preoţi care veghează buna desfăşurare a lucrurilor la cămin: este vorba de părintele Ioan Ţârău şi fiul său, părintele Mihai Ţârău.

Căminul aparţine Arhiepiscopiei ortodoxe de Alba Iulia, fiind sprijinit de Primăria Alba Iulia şi Consiliul Local Alba Iulia.

Extinderea a fost realizată printr-o finanţare asigurată de ADR Centru.

De la eveniment nu au lipsit oamenii politici pentru că suntem în ultima săptămână a campaniei electorale pentru alegerile europarlamentare de la 25 mai 2014: este vorba de Ioan Florea (PSD), Dorin Şerdean (PPDD).

Festivitatea s-a încheiat cu un program artistic (muzică folclorică) dedicat persoanelor vârstnice şi invitaţilor evenimentului.

Aşezământul Social „Sfântul Andrei” din Bărăbanţ a fost înfiinţat în anul 2007, funcţionând pe lângă Parohia Ortodoxă din Bărăbanţ, cartier al municipiului Alba Iulia. Aşezământul este coordonat în prezent de Asociaţia „Sfântul Andrei” Bărăbanţ şi funcţionează în parteneriat cu  Consiliul Local Alba Iulia şi Asociaţia Filantropia Ortodoxă Alba Iulia.

Distribuie Acum

Comentarii

Comentarii

19 mai 2014

About Author

Cititorul


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scrie-ne pe Messenger
Loading...