Comunicate

Ar trebui să cumpărați o mașină cu kilometraj mare?

Achiziționarea unei noi mașini necesită foarte multă atenție atunci când autoturismul dorit este unul rulat. Indiferent că este cumpărat din parcurile autorulate, reprezentanțe sau de la persoanele fizice, trebui să fiți atenți la toate detaliile pe care mașina le prezintă. De cele mai multe ori, mașinile cu kilometraj mare sunt evitate de cumpărători, însă, uneori pot reprezenta alegeri excelente, dacă și mașina se prezintă impecabil.

De ce să verifici mașina înainte de achiziție? 

Din cauza bugetului de cele mai multe ori, foarte mulți optează să-și cumpere mașini aduse din străinătate, mașini cu un kilometraj ce depășesc cu mult numărul de kilometri dorit.

Înainte de a lua decizia cumpărării unei mașini cu un kilometraj peste limita impusă de fiecare, este necesară o verificare temeinică a acestora. Cu ajutorul aplicației carvertical.com, veți putea verifica tot istoricul unei mașini. De ce să faceți aceste lucru? Răspunsul este cât de poate de simplu și elocvent. Istoricul generat de aplicația Carvertical, va arăta anumite informații ce sunt convingătoare pentru alegerea mașinii. Dacă reviziile tehnice au fost efectuate la schimb, dacă uleiurile folosite sunt de calitate, dacă anumite piese au fost schimbate, atunci înseamnă că mașina, deși are un număr mare de kilometri, prin efectuarea reviziilor la timp, întreținerea ei a fost efectuată în mod corespunzător și kilometrajul mare nu va dăuna funcționării impecabile a autovehiculului.Modelele cu kilometraj mare demonstrează rezistența acestora în condițiile folosirii intense a mașinii. 

Avantajele achiziționării unei mașini cu kilometraj mare

Prețul mai mic pentru mașinile cu un număr mai mare de kilometri ne fac cel mai adesea să aruncăm un ochi și peste astfel de modele. Decât să alegem un model vechi, cu un kilometraj mai mic, mai bine alegem un model nou ce vine la pachet cu mai mulți kilometri. Un model mai nou de mașină cu un kilometraj mare este de obicei mai bun decât cel al unui model vechi de mașină cu kilometraj redus, deoarece, prin folosirea mai intensă și pe distanțe mai lungi, uleiul mașinii se încălzește și funcționează mai eficient, iar motorul și cutie de viteze nu se deteriorează din cauza staționării îndelungate. Pentru că există riscul, ca o mașină veche, cu kilometri puțini, să fi stat pe dreapta chiar și luni de zile înainte de a fi scoase pe drum. 

Un alt aspect pentru care merită luată în considerarea achiziția unei mașini cu un kilometraj mare, este faptul că puteți beneficia de o mașină mai nouă, cu o vechime de doar câțiva ani, cu tehnologii și sisteme performante, la un preț mai mult decât accesibil. 

Care sunt cele mai bune mașini cu kilometraj mare?

Nu putem spune cu certitudine care este cea mai bună mașină cu un kilometraj mare, însă putem bănui că alegeri potrivite sunt cele care au fost îngrijite. Deși cu un număr mare de kilometri, o mașină îngrijită se poate observa încă din primele secunde. Zgârieturile insesizabile, tapițeria scaunelor întreținută, lipsa ruginii, funcționarea impecabilă a motorului, manevrabilitatea ușoară a cutiei de viteze și a frânelor, sunt elemente de avut în vedere atunci când găsiți o astfel de mașină. 

Ce să alegi între anul modelului și numărul de kilometri? 

Atunci când suntem în căutare de mașini rulate, piața ne inundă cu o gamă largă de modele, unele vechi, cu kilometraj mai mic, alte mai noi, minunate, dar cu un kilometraj mai mare. În general, mașinile vechi cu un kilometraj mic, au prețuri mai mari față de același model, cu o vechime de doar câțiva ani, dar cu un kilometraj mai ridicat. 

Însă, pot exista situații în care numărul de kilometri să fie unul enorm și pentru o mașină veche. În acest caz, kilometrajul este un indicator al uzurii pe care mașina a suferit-o. În cazul de față, investiția nu este una tocmai ideală, întrucât motorul, suspensiile, cutia de viteză, distribuția și alte consumabile au avut de suferit. 

Sunt o mulțime de factori ce trebuie luați în considerare atunci când cumpărați o mașină cu kilometraj mare: vârsta ei, ce fel de proprietar a fost cel care a deținut mașina, cât de îngrijită a fost și dacă reviziile au fost efectuate la timp și poate cel mai important, unde a fost folosită și cât de des. Dacă mașina a fost rulată în mare parte pe autostradă, atunci un kilometraj mai mare este în regulă, însă dacă mașina a fost folosită preponderent în oraș și dispune totuși de mulți kilometri, va prezenta mult mai multe urme de uzură. 

Distribuie Acum

Comentarii

Comentarii

13 decembrie 2021

About Author

Redactiealba


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Despre Noi

Platforma Media Alba,
arie de acoperire tot județul Alba .
Platforma cuprinde:

Radio Hit FM Alba Regional
Radio Hit Fm din Apuseni
Revista Alba100%
Ziarul Sebesanul
Ziarul De Aiud
Ziarul Blajeanul
Ziarul Cugireanul
Ziarul Motilor
PMAB

12 pagini de social media.
Informațile live, sunt destinate celor 340.000 de locuitori ai județului Alba, pentru a fi auzite, văzute sau citite.

Site-uri Partenere
Scrie-ne pe Messenger
Loading...