Actualitate

Aproape 3000 de persoane beneficiază de serviciile sociale acordate de asociații și fundații, subventionate de A.J.P.I.S. Alba

tcozucAsociațiile și fundațiile din România care oferă servicii sociale categoriilor de persoane vulnerabile beneficiază de subvenții de la bugetul de stat, potrivit prevederilor Legii nr. 34/1998. În baza convențiilor încheiate pentru anul 2014 de către Ministerul Muncii, Familiei, Protecției Sociale și Persoanelor Vârstnice, în județul Alba, există 4 astfel de asociații și fundații prestatoare de servicii sociale: ”Caritas” Alba Iulia, ”Caritas Metropolitan Greco Catolic” Blaj, ”AS 2001” Alba Iulia și ”Filantropia Ortodoxă” Alba Iulia.  

În primele 4 luni ale anului 2014, de serviciile sociale furnizate de către asociațiile și fundațiile din județul Alba au beneficiat 2791 de persoane. Serviciile prestate și, deopotrivă, gradul de satisfacție a beneficiarilor față de acestea sunt permanent verificate de către Agenția Județeană pentru Plăți și Inspecție Socială Alba, care, totodată, urmărește și modul de utilizare a sumelor acordate cu titlu de subvenție din partea statului.

Potrivit convențiilor încheiate pentru anul în curs, Organizația ”Caritas” Alba Iulia a primit, în perioada ianuarie-aprilie 2014, 780.804 lei, sumă utilizată în acordarea serviciilor sociale unui număr de 2074 persoane. Asociației ”Caritas Metropolitan Greco Catolic” Blaj i-a fost achitată suma totală de 102.000 lei pentru serviciile sociale de care beneficiază 264 persoane, iar pentru serviciile acordate unui număr de 150 de persoane, Asociației ”AS 2001” Alba Iulia i-a revenit suma de 54.600 lei. Nu în ultimul rând, în conformitate cu prevederile convenției încheiate între Ministerul Muncii, Familiei, Protecției Sociale și Persoanelor Vârstnice și Asociația ”Filantropia Ortodoxă” Alba Iulia, pentru serviciile sociale de care beneficiază 303 persoane a fost acordată, în primele luni ale acestui an, o subvenție în valoare totală de 102.695 lei.

Distribuie Acum

Comentarii

Comentarii

14 mai 2014

About Author

Ziarul Apulum


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scrie-ne pe Messenger
Loading...