Actualitate, Stiri

Aproape 140 mc de material lemnos, confiscat de poliţiştii din Alba în urma unor controale

lemnÎn perioada 12-14.05.2014, poliţiştii ordine publică şi cei de investigare a fraudelor din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba, împreună cu lucrători din cadrul I.T.R.S.V., Cluj, au efectuat verificări la două societăţi comerciale din Sebeş, ce desfășoară activităţi de exploatare, debitare şi comercializare material lemnos. În urma neregulilor constatate, a fost confiscată cantitatea de 137,8 metri cubi material lemnos şi au fost aplicate amenzi în valoare de 20.000 lei.

Astfel, la una dintre societăţile comerciale controlate, poliţiştii au constatat că reprezentanţii acesteia a expediat 57,6 metri cubi material lemnos, fără a deţine documente legale de provenienţă.

Drept urmare, a fost luată măsura sancţionării contravenționale a administratorului societăţii,  conform art. 19 al.1,  lit. a  din  Legea nr. 171/2010, cu amendă în valoare de 10.000 lei, totodată fiind confiscată cantitatea de 57,6 metri cubi material lemnos, în valoare de 6.671lei.

La o altă societate comercială din Sebeş, s-a constatat că a fost primit şi depozitat material lemnos,  fără avize de însoțire sau din care să rezulte proveniența legală, în volum de 80,1 metri cubi (lemn de lucru de esenţă rășinoasă şi fag).

Şi în acest caz, faţă de administratorul societăţii, a fost luată măsura sancţionării contravenţionale, potrivit art. 19 al.1,  lit. i și m,  din  Legea nr. 171/2010, cu amendă în valoare de 10.000 de lei iar ca şi măsură complementară, cei peste 80 de metri cubi material lemnos, primiţi şi depozitaţi ilegal, au fost confiscaţi.

Controalele poliţiştilor din Inspectoratul de Poliţie Judeţean Alba desfășurate  împreună cu specialiştii ITRSV Cluj, s-au desfășurat în cadrul Planului de acţiune comun „Scutul Pădurii 2014”, ce are ca scop prevenirea şi combaterea delictelor silvice.

Distribuie Acum

Comentarii

Comentarii

15 mai 2014

About Author

Cititorul


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scrie-ne pe Messenger
Loading...