Actualitate, Stiri

Aprecieri multiple ale municipiului Alba Iulia de către prestigioase publicaţii internaţionale

Mircea HavaMarți seara Banca Națională a României a găzduit cea de-a treia ediție a Galei Foreign Policy, un eveniment care promovează valorile și le recunoaște la scenă deschisă. De trei ani redacția din România a revistei Foreign Policy adaugă listei cu personalități mondiale plasate în zona de recunoaștere a prestigioasei publicații, nume “care mișcă țara spre bine prin puterea ideilor sau a exemplului”. Joi 27 februarie, publicația Forbes Romania organizează Gala „ Best Cities Awards”, eveniment la care vor fi invitați reprezentanți ai autorităților locale din 40 de orașe din România, precum și membri ai mediului de afaceri.  Cu acest prilej municipiului Alba Iulia, reprezentat de primarul Mircea Hava, i se va acorda premiul „Renaşterea unui oraş”. 

La ediția din acest an, 100 de personalități din diverse de domenii de activitate au fost evocate și onorate pentru modul dedicat , viziunea și profesionalismul dovedite, mai cu seamă, pentru punctele de referință din anul 2013: Alina Mungiu-Pippidi, Vladimir Pasti, Ana Blandiana, Andrei Murar, Cătălin Stefanescu, Mariana Peterşel, Ana Oprişan, Ciprian Necula, Oana Ţoiu, Gabriela Alexandrescu, Novella Pellegrini, Mihail Negrea, Prinţul Charles, Paul Lister, Caroline Juler, Camilla Roone, Cezar Mereuţă, Dragoş Damian, Lucian Isar, Sandra Pralong, Marian Duşan, Dan Lăzărescu, Irina Schrotter şi Ivan Patzaichin, Paul-Andre Baran, Andreea Diana, Varvara Buzilă, Sebastian Burduja, Dan Nechita, Club România sunt cateva nume prezente și premiate în cadrul Galei Foreign Policy.

Zece dintre aceste personalități au fost invitate si ovaționate pe scena sălii “Mitiţă Constantinescu” printre care si primarul municipiului Alba Iulia. Mircea Hava a folosit acest prilej multumind organizatorilor pentru premiu. Totodata, a oferit auditoriului o imaginea cât mai completă a modului în care a evoluat Alba Iulia în ultimii ani.

Mircea Hava 2Mă bucur că astăzi se mai poate vorbi despre oameni într-o altă tonalitate decât  patetic si deseori acuzator. Într-o isterie a politicului , într-un joc perpetuu de-a soarecele și pisica în care mulți vorbesc și uită să mai și facă, e din ce în ce mai greu să apreciem adevarata valoare umană. Sunt onorat că Alba Iulia și oamenii ei de astăzi sunt apreciați de un public atât de mare, divers și de o excepțională calitate umană și profesională. Avem nevoie de astfel de recunoașteri credibile, care arată că orașul nostru se îndreaptă într-o directie bună. O astfel de distincție este o provocare, un lucru care ne obligă să facem mai mult, înainte de toate pentru albaiulieni și, mai apoi, pentru a ne păstra locul în randul celor care se disting prin performanță.” – Mircea Hava – primarul municipiului Alba iulia.

fp premiuNominalizările pentru Top au fost realizate de editorii FP România, în colaborare cu un grup prestigios de contributori, experți și consultanți .

Politica de dezvoltare urbană a municipiului şi proiectele care au acompaniat-o au fost recent apreciate de Banca Mondială, instituţie care a evaluat capacitatea locală de planificare a dezvoltării, iar performanţele financiare şi impactul investiţiilor derulate au fost analizate şi clasificate de Moodys, una din cele mai credibile agenţii mondiale de rating. De asemena reprezentanţii Forbes România au mai apreciat dinamica de atragere a fondurilor nerambursabile, Alba Iulia devenind  în ultimii 5 ani un imens şantier susţinut de aproximativ 150 milioane de euro, în mare parte atrase din fonduri europene şi guvernamentale.

Distribuie Acum

Comentarii

Comentarii

26 februarie 2014

About Author

Cititorul


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scrie-ne pe Messenger
Loading...