Actualitate, Social

Apel disperat al comunităților din Munții Apuseni

ziuaminerului3Peste zece mii de moţi au venit la Roşia Montană să ceară imperativ repornirea mineritului, în numele celor 100.000 de locuitori ai Apusenilor.

Peste zece mii de oameni – în marea lor majoritate mineri din Apuseni și familiile lor – au venit astăzi la Roșia Montană, la Ziua Minerului, pentru a le solicita public autorităților repornirea mineritului și avizarea proiectului minier de la Roșia Montană. Un număr de 50 de primari reprezentând 100.000 de locuitori din zona Munților Apuseni au lansat cu această ocazie un Apel la adresa Parlamentului României, cerând în numele oamenilor din Munții Apuseni aprobarea Legii pentru proiectul Roșia Montană și pornirea neîntârziată a mineritului la Roșia Montană.

ziuaminerului2„Facem un apel disperat către Dvs să aprobați începerea mineritului și Legea Roșia Montană urgent și cu maximă responsabilitate. Votul Dumneavoastră pentru Roșia Montană va însemna:

–       Mii de locuri de muncă pentru moții din Apuseni,
–       5 miliarde de dolari în economia românească,
–       Eliminarea poluării actuale din Roșia Montană,
–       Cel mai mare program de investiții în patrimoniu din istoria României”,
se arată în apelul pe care comunitatea îl face către membrii Parlamentului.

După citirea Apelului comunității, într-un moment emoționant, oamenii s-au strâns într-o simbolică “Horă a Unirii”, pentru a-și arăta solidaritatea cu Roșia Montană.

Vă rugăm să citiți în continuare textul integral al Apelului Comunităților Miniere din Munții Apuseni:

ziuaminerului1Noi, reprezentanții și cei peste 100.000 de locuitori din Munții Apuseni, reuniți la Ziua Minerului la Roșia Montană, adresăm astăzi următorul Apel către Parlamentul României:

Stimați Parlamentari,
Prin închiderea minelor, localitățile noastre au intrat în declin, mii de oameni sunt în șomaj, familii întregi au fost distruse, iar comunitățile noastre mor încet și sigur. După mulți ani de așteptare, mineritul are șansa să renască și comunitățile noastre au șansa să renască.

Facem un apel disperat către Dvs să aprobați începerea mineritului și Legea Roșia Montană urgent și cu maximă responsabilitate.

Votul Dumneavoastră pentru Roșia Montană va însemna:
–       Mii de locuri de muncă pentru moții din Apuseni,
–       5 miliarde de dolari în economia românească,
–       Eliminarea poluării actuale din Roșia Montană,
–       Cel mai mare program de investiții în patrimoniu din istoria României.

Stimați parlamentari, nu uitați că Roșia Montană creează locuri de muncă! Dacă un proiect creează locuri de muncă în Apuseni înseamnă că e un proiect bun pentru România și dacă e un proiect bun pentru România înseamnă că e un proiect bun și pentru Dumneavoastră și trebuie votat!

De aceea, votați pentru Roșia Montană, votați pentru locuri de muncă, votați pentru noi! România are nevoie de locuri de muncă!

Vă mulțumim!

 

Distribuie Acum

Comentarii

Comentarii

9 septembrie 2013

About Author

Ziarul Apulum


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scrie-ne pe Messenger
Loading...