Actualitate, Anunturi Publice, Locale, Stiri Aiud, Stiri Apuseni, Stiri Blaj, Stiri Cugir, Stiri Ocna Mures, Stiri Sebes, Stiri teius

ANUNȚ IMPORTANT pentru români – Cum să primești gratuit, pe mobil, alertă în caz de cutremur


Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INCDFP) a pus la dispoziție mai multe canale în aplicația de mesagerie Telegram, prin care se pot primi alerte pe telefonul mobil atunci când se produce un cutremur, conform Mediafax.

Potrivit Institutului Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INCDFP), persoanele care doresc să fie alertate în caz de cutremur își pot instala gratuit aplicația de mesagerie Telegram, apoi să caute „@alertacutremur_bot”, adică robotul INCDFP care va transmite alertele, și apoi să urmeze pașii indicați. Instrucțiunile sunt similare atât pentru telefoanele cu Android cât și pentru iPhone/iPad/iPod.
Astfel, se va primi acces pe 4 canale de alertă și unul pentru educație seismică.

Notificările cu privire la aceste alerte pot fi personalizate în funcție de frecvența de primire, sunetul de alertă și prioritate. Pentru a personaliza notificările primite pentru un canal, de ex. M<5 care este adresat cutremurelor cu magnitudine de peste 5 pe scara Richter, trebuie dat click pe numele canalului.

Multe persoane au criticat, pe Facebook, după producerea cutremurului de magnitudine 5,8 în județul Buzău, faptul că nu au fost alertate prin sistemul RO-ALERT. Ulterior, Inspectoratul General pentru Situații de Urgență (IGSU) a precizat că sistemul nu e menit să dea alerte anterior seismului, ci după.

Distribuie Acum

Comentarii

Comentarii

28 octombrie 2018

About Author

administrator


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scrie-ne pe Messenger
Loading...