Anunturi Publice

ANM: Avertizări COD GALBEN de instabilitate atmosferică temporar accentuată și COD PORTOCALIU vijelii puternice, grindină, ploi abundente!!!

codcod

Miercuri, 30 iunie, Administrația Națională de Meteorologie a emis o avertizare COD GALBEN de instabilitate atmosferică temporar accentuată valabilă din 30 iunie, de la ora 11 până în data de 1 iulie, la ora 12.

În intervalul menționat, în cea mai mare parte a țării, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică temporar accentuată ce se va manifesta prin averse torențiale, descărcări electrice și pe arii restrânse grindină și vijelii. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși local 25…40 l/mp.

Fenomene asociate instabilității atmosferice se vor semnala pe alocuri după orele serii și în restul teritoriului.

Tot miercuri a fost emisă și o avertizare COD PORTOCALIU vijelii puternice, grindină, ploi abundente, valabilă din 30 iunie, de la ora 14, până pe 1 iulie, la ora 6.

Din după-amiaza zilei de miercuri (30 iunie) în Transilvania, Maramureș, jumătatea de nord a Moldovei, zonele de munte, în sudul Banatului, iar în cursul nopții și în nordul Olteniei și nord-vestul Munteniei vor fi perioade cu instabilitate atmosferică deosebit de accentuată. Vor fi vijelii puternice, intensificări ale vântului cu rafale de peste 80…90 km/h, frecvente descărcări electrice și grindină. Aversele vor fi torențiale, iar cantitățile de apă vor depăși local 35…50 l/mp și izolat 60…70 l/mp.
Instabilitatea atmosferică va fi temporar accentuată până la sfârșitul săptămânii.

The post ANM: Avertizări COD GALBEN de instabilitate atmosferică temporar accentuată și COD PORTOCALIU vijelii puternice, grindină, ploi abundente!!! appeared first on albapesurse.

Miercuri, 30 iunie, Administrația Națională de Meteorologie a emis o avertizare COD GALBEN de instabilitate atmosferică temporar accentuată valabilă din 30 iunie,…
The post ANM: Avertizări COD GALBEN de instabilitate atmosferică temporar accentuată și COD PORTOCALIU vijelii puternice, grindină, ploi abundente!!! appeared first on albapesurse.

Distribuie Acum

Comentarii

Comentarii

30 iunie 2021

About Author


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scrie-ne pe Messenger
Loading...