Actualitate, Locale, Stiri, Stiri Apuseni

Angajații IPJ Alba au discutat cu adolescenții și preadolescenții din Zlatna despre siguranța în mediul on line

Marți, 11 februarie 2020, poliţiştii Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității din cadrul Inspectoratului de Poliţiei Judeţean Alba, împreună cu reprezentanți ai Centrului de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Alba s-au întâlnit cu elevii Liceului „Corneliu Medrea” din Zlatna și cu cei aflați în Centrul Educațional Filantropia Ortodoxă Zlatna și au discutat despre pericolele navigării pe internet și importanța respectării unor reguli minime de siguranță.

Adolescenților și preadolescenților le-au fost oferite explicaţii despre hărţuire şi victimizare prin intermediul rețelelor de socializare și a jocurilor on-line, despre pornografia infantilă prin sisteme informatice şi modurile de prevenire şi raportare a acesteia și despre riscul de a deveni victimă a traficul de persoane racolate prin intermediul internetului.

Tinerii au înțeles că în spatele unui profil prietenos se pot ascunde persoane care întind capcane și că nu este bine să-și facă publice informațiile personale sau să accepte întâlniri cu persoane cunoscute în mediul virtual.

O altă temă abordată a fost cea privind consumul de droguri. Specialiștii Centrului de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Alba au explicat ce înseamnă dependența și servajul, care sunt efectele consumului de droguri asupra sănătății și statutului social al unui consumator și cum își atrag traficanții, clienții.

Întâlnirile au fost organizate pentru marcarea Zilei Siguranţei pe Internet, care în acest an a fost sărbătorită marți, 11 februarie.

Începând cu anul 2004, în luna februarie este aniversată Ziua Siguranţei pe Internet, care are ca scop promovarea utilizării, într-un mod mai sigur şi responsabil a tehnologiei on line şi a telefoanelor mobile, mai ales de către copii şi adolescenți.

Distribuie Acum

Comentarii

Comentarii

12 februarie 2020

About Author

Cititorul


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scrie-ne pe Messenger
Loading...