Actualitate, Social

Angajați de la firme de construcţii din Alba calificați în meserii cerute pe piaţa muncii

tinspector_resurse_umane_5Importanța cursurilor de calificare începe să fie conștientizată tot mai mult, atât de angajați, cât și de angajatori. Ultimii mizează pe ideea că este mai bine să-și formeze un angajat din interior, decât să pună mai mulți bani pentru încadrarea unui lucrător calificat.

Printr-un demers al SC Tobimar Construct SRL Alba Iulia, derulat în parteneriat cu Asociaţia „Centrul de Resurse pentru Servicii Sociale-CERESS Alba, au fost organizate, în regim de gratuitate, patru programe de calificare pentru salariați din județul Alba.

Calificare gratuită pentru 100 de angajați din Alba

Beneficiarii proiectului „Formare profesională pentru dezvoltare programelor de formare profesională“ au fost angajați din construcții, inclusiv intreprinderi individuale și membri ai intreprinderilor familiale, dar și persoane fizice autorizate pentru activități în sectorul construcții.

Cursurile teoretice și practice au fost urmate și finalizate de 100 de angajați: „Tehnician în construcții și lucrări publice“(14 salariați), „Inspector resurse umane“(28 de salariați), „Izolator“(28 de salariați), „Pavator “(28 de salariați).

Examenele de absolvire au avut loc la finele săptămânii trecute, iar indicele de promovabilitate a fost de 100%. Prin aceste programe a fost încurajată atât formarea persoanelor cu un nivel scăzut de educație și calificare, cât și evoluția în carieră a salariaților care au urmat și finalizat cursurile de nivel III, în urma cărora au dobândit un statut profesional superior. Avantaje sunt și pentru firmele de construcții de la care provin absolvenții, care își cresc șansele de câștigare a licitațiilor, spre exemplu, prin faptul că au încadrați salariați calificați.

Contribuție la atingerea indicatorilor POS DRU

Demersul s-a bucurat de un mare interes din partea firmelor de construcții din județul Alba şi şi-a atins indicatorii asumaţi. În plus, contribuie și la atingerea indicatorilor asumați de România în domeniul formării profesionale. Mai exact 15 % dintre adulți, cu vârsta între 25-64 de ani, trebuie să participe la programe de învățare pe tot parcursul vieții. Certificatele obținute de cursanți în urma absolvirii sunt recunoscute pe piața muncii din țară, iar printr-o procedură simplă și în Uniunea Europeană.

Activitățile proiectului s-au încheiat la sfârșitul lunii august 2013. A fost co- finanțat din Fondul Social European, prin Programul Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane –POS DRU 2007 – 2013 „Investeşte în oameni!”, Domeniul major de intervenţie 2.3 „Acces şi participare la Formare Profesională Continuă“.

Distribuie Acum

Comentarii

Comentarii

3 septembrie 2013

About Author

Cititorul


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Despre Noi

Platforma Media Alba,
arie de acoperire tot județul Alba .
Platforma cuprinde:

Radio Hit FM Alba Regional
Radio Hit Fm din Apuseni
Revista Alba100%
Ziarul Sebesanul
Ziarul De Aiud
Ziarul Blajeanul
Ziarul Cugireanul
Ziarul Motilor
PMAB

12 pagini de social media.
Informațile live, sunt destinate celor 340.000 de locuitori ai județului Alba, pentru a fi auzite, văzute sau citite.

Site-uri Partenere
Comentarii recente
Scrie-ne pe Messenger
Loading...