Stiri, Stiri Aiud, Stiri Apuseni, Stiri Blaj, Stiri Cugir, Stiri Ocna Mures, Stiri Sebes, Stiri teius

Angajați ai IPJ Alba, prezenți la conferința de deschidere a Proiectului RAISA

Reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean Alba au participat, ieri, 19 februarie 2020, în calitate de parteneri, la Conferința de deschidere a Proiectului RAISA, finanţat prin Programul HERCULE III, de către OFICIUL DE LUPTĂ ANTIFRAUDĂ. 

Evenimentul a fost organizat în municipiul Craiova, de către Inspectoratul de Poliţie Judeţean Dolj (aplicant / beneficiar).

Scopul proiectului este îmbunătăţirea metodelor şi tehnicilor de investigare, precum şi a cunoştinţelor lucrătorilor implicaţi în lupta împotriva fraudei cu achiziții intracomunitare în România, Ungaria şi Bulgaria.

Perioada de implementare este 01.12.2019 – 31.01.2021, iar bugetul total al proiectului este de 102,104.02 euro, dintre care 81,683.21 euro finanţare OLAF şi 20,420.81 euro cofinanţare IPJ Dolj. 

CO-Beneficiari sunt:

  • ROMÂNIA:  Inspectoratul de Poliţie Judeţean Alba, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Arad, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Brașov, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Giurgiu, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Mehedinți, Direcţia Regională Vamală Craiova  
  • BULGARIA: Direcţia Vamală Lom, Direcţia Regională de Poliţie Vidin, Direcţia Regională de  Poliţie Vratsa
  • UNGARIA: Agenţia Naţională Vamală şi Fiscală Budapesta, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Bekes. 

Pe lângă acest eveniment, în cadrul proiectului se vor mai desfăşura, în luna aprilie, la                   Alba Iulia – un workshop, în lunile iulie și octombrie, la Brașov, respectiv Arad, două seminarii internaționale, iar în luna decembrie va avea loc cnferința de închidere, la Craiova. 

Proiectul se adresează direct polițiștilor și inspectorilor vamali din România, Bulgaria și Ungaria și implicit reprezentanților finanțelor publice regionale și ai poliției de frontieră, și indirect autorităților regionale și locale, precum și reprezentanților Ministerului Public. 

Inițiativa IPJ Dolj, prin proiectul RAISA este de a îmbunătăți cunoștințele a aproximativ 270  de polițiști, inspectori vamali și fiscali din cele trei țări, cu privire la tehnicile și metodele de investigare utilizate în lupta împotriva fraudei prin achiziții intracomunitare pentru a le crește capacitatea de investigare a fraudelor care afectează interesele financiare ale UE.

Implementarea acestui priotect va avea ca și rezultat realizarea schimbului de experienţă şi bune practici  între agenţiile de aplicare a legii din România, Bulgaria şi Ungaria cu atribuţii în domeniul luptei împotriva fraudei cu achiziții intracomunitare, facilitarea unei cooperări active între instituţiile cu responsabilităţi în domeniu și sensibilizarea specialiştilor de investigarea fraudelor (poliţişti-inspectori vamali-inspectori fiscali) cu privire la situaţia actuală a problematicii din domeniul vizat precum și realizarea unei broşurii „Metode și tehnici folosite în lupta împotriva fraudei cu achizitii intracomunitare în România, Bulgaria și Ungaria”.

Distribuie Acum

Comentarii

Comentarii

20 februarie 2020

About Author

administrator


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scrie-ne pe Messenger
Loading...