ALBA
Actualitate, Stirea Zilei

Analiză privind aplicarea politicilor sociale în județul Alba

Consiliul Județean Alba a organizat joi,  16 februarie 2017, în parteneriat cu Direcția de Sănătate Publică Alba (DSP), o ședință de lucru dedicată analizării modului de aplicare a politicilor sociale în domeniul protecției copilului, familiei, persoanelor vârstnice, persoanelor cu dizabilități, precum și a altor persoane, grupuri sau comunități aflate în nevoie socială.

La întâlnire au participat peste 60 de persoane, atât asistenți sociali de la primăriile din județ cât și reprezentanți ai instituțiilor și organizațiilor ce activează în acest domeniu de activitate. Temele abordate au vizat atât prezentarea și promovarea serviciilor sociale și comunitare, cât și abordări tehnice privind activitatea curentă a asistenților sociali ce funcționează la nivelul primăriilor din comune, orașe și municipii, cu accent pe realizarea și punerea în practică a planului anual de acţiune privind dezvoltarea serviciilor sociale.

În cadrul întâlnirii s-au accentuat și aspectele legate de prevenția cancerului, în special prin măsuri de vaccinare și depistare precoce.

Domeniul abordat este unul foarte comlex și este necesară o acțiune comună a tuturor instituțiilor și organizațiilor implicate în acest sector, pentru a ajuta familiile sau persoanele aflate în dificultate. În județ, la nivelul primăriilor, se întâlnesc diverse situații și noi, Consiliul Județean, acționăm tocmai în sensul creării unui cadru comun de acțiune, care să ușureze intervenția și să maximizeze rezultatele.” – a subliniat domnul Dumitru FULEA, Vicepreședinte al Consiliului Județean Alba, prezent la această întâlnire de lucru.

 

Distribuie Acum

20 februarie 2017

About Author

administrator


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

#
Despre Noi

Platforma Media Alba,
arie de acoperire tot județul Alba .
Platforma cuprinde:

Radio Hit FM Alba Regional
Radio Hit Fm din Apuseni
Ziarul Apulum
Revista Alba100%
Ziarul Sebesanul
Ziarul De Aiud
Ziarul Blajeanul
Ziarul Cugireanul
Ziarul Motilor
Anunturi Negociat.ro
PMAB

12 pagini de social media.
Informațile live, sunt destinate celor 340.000 de locuitori ai județului Alba, pentru a fi auzite, văzute sau citite.
Site-uri Partenere
Radio Alba apartamente de vanzareCentrale Electrice
Scrie-ne pe Messenger
Loading...